Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (58/76) > >>

duje87:
ma triba mi je kompresor danas jer san radia neki motor i onda san mora bar nesto nalit jer san izlia staro ulje pa san nalia 15w40 i bas to ivo sta si reka mirnie radi, cak mi se cini da nesto sitno i bolje puni ( mozda je radi malossi filtera zraka :toothy12: ) iskida san komad malossi filtera iako je stari filter nesto protocniji, al eto i ovo je posluzilo.

ipak cu na kraju kupit kompresorsko ulje pa zaminit, samo i dalje nisan pametan koliko ulja nalit jer po ovome sta mi je ovaj objasnjava kako se gleda ulje, ide manje od 3dcl ulja, samo mi je sumnjivo da alfa tebi ide 9dcl, a meni 3 dcl na kompresor od 50l obojici.

od svij sta san zva jedan sta mi se cinia najstru niji mi je reka ni slucajno ulje od auta i onda mije nesto objasnjava o nekoj mazalici, od silne strke danas san zaboravia, al jos cu prominit ulje kad ga kupin, ima i u nas bauhaus, valjda ce bit.

fala svima na savjetima :icon_thumright:

3alfa3:
Nije bitna litraza bacve, nego koja je mashina. Nisu sve iste.
A cudi me da nemas prozorcic ili sipku za mjerenje

Sent from my HTC One X

3alfa3:
Sjetio sam se specifikacije ulja za moj kompresor.
ISO VG 100

Sent from my HTC One X

gricko:
je,ja san pokupija zadnje dvi boce u baumaxa kad san kupija novi kompresor

b_l_a_c_k:
Kao što kaže 3alfa3 bitna je mjerna šipka ili prozorčić za kontrolu nivoa. Ja se nikada nisam držao zapreminskih savjeta, npr ulij 0.7 litara itd. Bitno je naći ravan teren i po mjernoj šipci dosipati ulje.

Ja imam 25-litarski kompresor i na njemu piše da ide 15W-40 ulje. Neko je već rekao da su ulja za auto čak i kvalitetnija, zamislite dizela koji se vrti na max 4-5 hiljada obrtaja i gdje klipovi nabijaju pritisak od 25-30 bara, plus veća je temperatura...

Ipak ako u service manualu piše da se toči baš ulje za kompresor, onda tako mora i biti, jer nije bezveze tako propisano.

Ako nekoga baš zanima...  :toothy11:
http://www.maziva.org/index.php?option=com_content&view=article&id=85&Itemid=83

Obratite pažnju na kolonu za srednje uslove rada gdje piše da se mogu upotrebljavati i motorna ulja.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju