Ostalo > Razne offtopic teme :)

Kompresor zraka - preporuke

<< < (27/76) > >>

pralas:

--- Citat: 3alfa3 - 09 Travanj, 2012, 23:45:04 ---Bio sam ja danas isto u Baumaxu i vidio jedan crveni mali sa 2hp motorom i jedan sa 1,5HP motorom. Razlika je sto je ovaj slabiji bezuljni kompresor.

Gledao sam zapravo u par ducana 50 litarske, al ispod 1200kn (bez dodataka) nije bilo nista. I onda otvorim Njiskalo i nadjem ovaj.

--- Kraj citata ---
e bas taj mali crveni sa 2hp motorom uljni,a ovaj drugi je bio plavi,bezuljni sa motorom 1.5hp...

pa isplati se definitivno preko njuskala,ako nades takav kao ti da nije koristen...

3alfa3:

--- Citat: pralas - 10 Travanj, 2012, 07:18:44 ---e bas taj mali crveni sa 2hp motorom uljni,a ovaj drugi je bio plavi,bezuljni sa motorom 1.5hp...

pa isplati se definitivno preko njuskala,ako nades takav kao ti da nije koristen...

--- Kraj citata ---

Bio je na Njuskalu i jedan bolji dvoklipni, star 5 mjeseci (ali koristen) pod garancijom za 1300kn (islo bi to i za manje novaca vjerojatno), al onda bi morao jos pribor kupovat, pa mi je to malo preskupo za ono sto meni treba. U Pevecu je navodno 2400kn.

Ali nije ni ovaj moj bas neka prilika bio - kad sam googlao, nasao sam par oglasa koji su prodani gdje je bilo dosta povoljnije, ali tada kad su se prodavali nisam gledao. Kome se ne zuri, definitivno treba pratit Njuskalo i uleti s vremena na vrijeme povoljna prilika

Naso sam podatak da bi ulje trebalo bit po standardu ISO VG 100 (ako nekog zanima)

3alfa3:
Kupio sam u Bauhausu litru po standardu  ISO VG 100 kakvo ide u taj kompresor.

69 kuna litra. Racunao da ce mi to biti puno previse jer u manualu pise da ide 210g ulja. Kad sam ispustio staro, izaslo ga je 8-9 dl tako da je ostalo samo cca. 1dl. novog ulja za potrebe nadolijevanja ako ce ga falit. Ima prozorcic sa crvenim krugom i nivo bi trebao biti u sredini tog kruga tako da sam toliko i natocio.
Zivjela uputstva  :mrgreen:

A ovo ulje koje je bilo u kompresoru je bilo staro. Vidim na naljepnici kompresora da je proizveden 2005. godine, ali nikad nije koristen. Svejedno, napravila se lagana emulzija jer je valjda vlaga odradila svoje (ko zna gdje je kompresor bio sve te godine.

Eto, aparat radi i sad jos samo nabavit ravno crijevo jer ovo koje sam dobio s njim (spiralno 5 metara) mi je totalno neprakticno. Vidio sam u Pevecu (al sam bio skrt pa nisam kupio) od LUX-a 5 metara armirano ravno crijevo za nekih 80-85 kuna. Mislim da ima i od 10 metara za nekih 120tak kuna pa cu malo razmislit koje od ta 2 uzet. Za sad ce i ovo bit OK.

pralas:

--- Citat: 3alfa3 - 10 Travanj, 2012, 17:30:23 ---Kupio sam u Bauhausu litru po standardu  ISO VG 100 kakvo ide u taj kompresor.

69 kuna litra. Racunao da ce mi to biti puno previse jer u manualu pise da ide 210g ulja. Kad sam ispustio staro, izaslo ga je 8-9 dl tako da je ostalo samo cca. 1dl. novog ulja za potrebe nadolijevanja ako ce ga falit. Ima prozorcic sa crvenim krugom i nivo bi trebao biti u sredini tog kruga tako da sam toliko i natocio.
Zivjela uputstva  :mrgreen:

A ovo ulje koje je bilo u kompresoru je bilo staro. Vidim na naljepnici kompresora da je proizveden 2005. godine, ali nikad nije koristen. Svejedno, napravila se lagana emulzija jer je valjda vlaga odradila svoje (ko zna gdje je kompresor bio sve te godine.

Eto, aparat radi i sad jos samo nabavit ravno crijevo jer ovo koje sam dobio s njim (spiralno 5 metara) mi je totalno neprakticno. Vidio sam u Pevecu (al sam bio skrt pa nisam kupio) od LUX-a 5 metara armirano ravno crijevo za nekih 80-85 kuna. Mislim da ima i od 10 metara za nekih 120tak kuna pa cu malo razmislit koje od ta 2 uzet. Za sad ce i ovo bit OK.

--- Kraj citata ---
sad jos kupi kompresorski pištolj i to je to  :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: pralas - 10 Travanj, 2012, 20:03:21 ---sad jos kupi kompresorski pištolj i to je to  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

za sad mi ne treba. jedino za kotace auta, al tu sam naviko koristit moment kljuc kod stezanja pa to nebi radio na pneumatiku

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju