Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kompresor zraka - preporuke
3alfa3:
Evo da dignem temu iz mrtvih.... ;D
Danas sam kupio 50 litreni, 2.5 konja uljni kompresor. Nikad koristen, zapakiran, sa 5m spiralnim crijevom i nastavcima za pumpat gume, puhalica, sprica... 900kn prek Njuskala. Neki deda kupio prije 2-3 godine, nikad koristio i odlucio prodat.
Bio sam i u trgovackim centrima pogledat, al najjeftiniji 50 litreni je bio 1200kn, ali mu je motor slabiji pola konja, a litraza koju druka u minuti isto dosta manja. Ovakav (slican) je 1700-2000kn bez nastavaka.
Sad samo zamijenit ulje (jer je stajalo 2-3 godine).
Btw, upute koje sam dobio ne kazu koje ulje stavljat. Imate kakvih savjeta po tom pitanju ili da natankam motorno ulje za aute?
Tomi_ZG:
--- Citat: 3alfa3 - 09 Travanj, 2012, 21:33:49 ---Btw, upute koje sam dobio ne kazu koje ulje stavljat. Imate kakvih savjeta po tom pitanju ili da natankam motorno ulje za aute?
--- Kraj citata ---
Nemoj ulje za aute metat,ja sam na poslu u kompresor metal neko mineralno ulje za klipne kompresore koje je baš namjenjeno za njih al neznam koje su specifikacije jel je to ulje dobiveno ovak u rinfuzi i pretočeno u flaše.
Uglavnom samo znam da mora bit mineralno.
EDIT: evo ovo ti je jedno od ulja kaj se stavlja u zračne klipne kompresore - Shell Corena P150
pralas:
ja sam isto prije 5 dana uzeo novi kompresor u baumaxu...
600 kn,24l,motor 2 konja,uljni kompresor...
imao sam vec prije kompresor od 24 l i bio sam prezadovoljan sto se tiče mojih potreba,sve je zivo odšarafljivao i nije nikada bilo problema!
ovaj sto sam sada kupio je navodno sa jačim motorom,garancija je 5 godina,jedini je problem sto treba dosta vremena dok napuni na 8 bara...
imam za priključak plavo crijevo koje je deblje nego ona klasična zuta,i zbog debljeg crijeva kompresor je puno jaći kod odsarafljivanja matica i kod svega ostalog...pištolj sam kupio ovdje na forumu za 250 kn ako se ne vara jos prije par mjeseci,ima 4 jačine,i sluzi me jos uvijek bez greške,a ono za pumpanje guma imam jos od prije...
sve skupa,kada se kompresor napuni do kraja,odsarafljuje sve zivo,i nema matice koju nisam uspio skinuti...
mislim da je takav mali kompresor sa popratnim dijelovima od velike pomoći,barem meni...pogotovo kod skidanja matica variomata,kvačila i sličnih stvari...
Rox-Rab:
od koliko litara bi morao najmanje bit za farbanje recimo?
pralas:
--- Citat: Rox-Rab - 09 Travanj, 2012, 21:52:50 ---od koliko litara bi morao najmanje bit za farbanje recimo?
--- Kraj citata ---
mislim da mozes i sa 24l ali ako su manje povrsine,a sa 50 l bez problema
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju