Tehnički kutak > Tuning skutera

Bolje 10 km/h sporije...Nego 30 godina ranije!! -STA DALjE-

<< < (4/8) > >>

..::IVKULJA::..:
evo sta ja radim preko zime u tome slucaju... skinem prednju masku,odsarafim poklopac gas sajle kod rucice,naspricam dobrano wdom,zatim,zavrnem nekoliko puta gas,pa opet malo pospricam,i tak par puta,dok nedodje wd do razdjelnika...zatim, pospricam i sajlu na spaneru kod karba,i opet par puta zavrnes gas...ako ni to nepomaze,onda komplet novu gas sajlu,a opet ako ni to,skini klipic u karbu i osmirglaj ga,tj ispoliraj:) eto nadam se da sam pomogo

3alfa3:

--- Citat: ..::IVKULJA::.. - 18 Veljača, 2009, 01:52:58 ---evo sta ja radim preko zime u tome slucaju... skinem prednju masku,odsarafim poklopac gas sajle kod rucice,naspricam dobrano wdom,zatim,zavrnem nekoliko puta gas,pa opet malo pospricam,i tak par puta,dok nedodje wd do razdjelnika...zatim, pospricam i sajlu na spaneru kod karba,i opet par puta zavrnes gas...ako ni to nepomaze,onda komplet novu gas sajlu,a opet ako ni to,skini klipic u karbu i osmirglaj ga,tj ispoliraj:) eto nadam se da sam pomogo

--- Kraj citata ---

WD40 otapa masnoce i zapravo nije mazivo (iako se cesto koristi za "podmazivanje").
Dugotrajnije rjesenje je nauljit sajlu/buzir sa masinskim uljem

..::IVKULJA::..:

--- Citat: 3alfa3 - 18 Veljača, 2009, 01:55:52 ---WD40 otapa masnoce i zapravo nije mazivo (iako se cesto koristi za "podmazivanje").
Dugotrajnije rjesenje je nauljit sajlu/buzir sa masinskim uljem

--- Kraj citata ---

imao sam i tu kombinaciju,samo sto mi se sa tim uljem sporije vracao gas,jer je gusce od wd =) jbg ako je tesko jednom mjesecno pospricat wdom onda neznam sta reci hehe... ja sa wdom imam dobra iskustva...ja bi mu predlozio da proba ovu moju metodu,pa ako pomogne lako podmaze motornim uljem;)

3alfa3:
Sve 5,

...samo sam htio reci da je WD40 zapravo Water Repellent - pospricani dijelovi odbijaju vodu od sebe. Takodjer sluzi za ciscenje i odmascivanje i zapravo je rijec "podmazivanje" u suprotnosti sa WD40.

neer:
ma wd-a spricaj unutra dok ne izbije pjena na drugu stranu sajle i onda malo vuci gore dolje da se razradi i kasnije kad ode sav wd nasipaj finog mehanickog ulja...i pogledaj rucicu gasa tj na sajlu obrati paznju onaj dio sto se spaja na rucicu kao cijevcica metalna na kojoj buzir zavrsava to je inace od aluminija i zna se otkinuti i zaglavi malo malo sajlu meni se cesto dogadajlo   :icon_thumright:  ili jos bolji prijedlog uzmi paru odi u u servis i kupi novu sajlu i mirna bosna ..jer ovo je stvarno zajebancija s zivotom  :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju