Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
test 10 auspuha -pdf
Giz:
--- Citat: dhorvat - 11 Veljača, 2009, 11:28:53 ---Osim što je i blokada, to je ujedno koliko vidim neka vrsta prigušivača unutra, jel da? :icon_scratch:
Jedno pitanje. Dal svi ZX-i imaju tu drugu blokadu unutra? Pitam jer moj je iz 2003 godine :dontknow: Pa da ne siječem spuh bez veze ako nema ::) ::)
--- Kraj citata ---
U principu djeluje na kašnjenje povratnog vala te disipaciju istog u nekoj maloj mjeri, na taj način stišava zvuk i ograničava snagu scootera.
Koliko je meni poznato svi imaju tu drugu blokadu.
Evo danas baš provozao scoot i opet sam se iznenadio kako dobro serijala termo grupa ide. :) :icon_thumright:
Pupo:
Neću ulazit u tehnikalije jer nisu moje područje, no zanumala me mala tablica sa ocjenama, pa da i drugi znaju:
Ako netko ima volju i znanje neka malo pojasni ovo "odblokirani" te može li mi netko reći koju korisni informaciju o Hebo Performeru(na serijali i na base-u) jer ću ga vjerojatno uzeti do početka ljeta.
Malo sam se pozabavio i tekstom :) te kroz par dana stiže i ostalo.
Hebo Performer
buka - 5
pakiranje - 3
obrada - 3
deblokiran - 1
montaža - 2
uloženo/dobiveno 2
Španjolski Hebo Performer je bio drugi najbolji u testu. Cijena od cca 1,231kn je opravdana.
Pomodan dizajn Hebo loga te ispuh izrađen CNC načinom. Obrada je slična kao i na Stage6 Pro Repliki,
u detaljima čak i bolja. Ispuh dolazi u klasičnoj kutiji te s valjčićima za varijator. Pokazao se kao
najglasniji na testu, glasniji od prvog konkurenta ali mu to nećemo uzeti za manu. Pošto ima odvojivu
flanđu za na cilindar, instalacija nije bila teška. Kupnja performera je dobro uložen novac.
Krivulja snage Hebo Performer:
nisam siguran za ocjene, što je bolje 1 ili 5, čini mi se da je 1 bolje. 4,730 Czech Koruna = 1,231.34 Croatian Kuna
cvele60:
Dobar prevod :icon_thumright: ajd i za ostale :icon_thumright:
Pupo:
Yasuni R
buka - 4
pakiranje - 4
obrada - 2
deblokiran - 3
montaža - 1
uloženo/dobiveno 3
Španjolski Yasuni R ispuh je rezultirao sa konačnih 5,7ks na 50 ccm te se pokazao kao relativno dobar ispuh, čak odličan na kraju. Ispuh je imao čak dvije blokade, (objašenjno je nagdje na forumu kako se skidaju), te je nužno potražiti na internetu kako se skidaju. Skidanje blokada zahtjeva 15 minuta posla. Prigušivač je prilično velik, te općenito najljepši od svih testiranih. Najveće pakiranje koje ga dobro štiti od oštećenja ali ga isto tako karakterizira i povećana cijena od 1,510.23 kn. U odnosu na standarnde ispuhe je malo glasniji, ali je buka na prihvatljivoj razini. Auspuh daje vašim pedeseticama tunerski imiđ :)
Krivulja snage Yasuni R
SlowRider:
Vise iritira zvuk i buka ZX-a nego R-a ???
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju