Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
cineze power BY:minarelli
mmario73:
temperatura glave na AC mašinama treba da je preko 120C, recimo 150 ili 170 zavisi..., meni je sa istim senzorom i RX1N Koso-m još na Malossi Sport-u prelazio 120C za nekih 5min...
velika je polemika koji se senzor koristi za koji instrument, možda ne bi bilo loše da ispitaš kako to radi u nekoj posudi sa vodom gde možeš meriti i temperaturu vode sa nekim drugim proverenim termometrom...
CoK:
--- Citat: mmario73 - 28 Listopad, 2010, 18:32:31 ---temperatura glave na AC mašinama treba da je preko 120C, recimo 150 ili 170 zavisi..., meni je sa istim senzorom i RX1N Koso-m još na Malossi Sport-u prelazio 120C za nekih 5min...
velika je polemika koji se senzor koristi za koji instrument, možda ne bi bilo loše da ispitaš kako to radi u nekoj posudi sa vodom gde možeš meriti i temperaturu vode sa nekim drugim proverenim termometrom...
--- Kraj citata ---
to je to
cekao sam nesto ovako, jer lc idealna radna temp je 65°, a cesto prelazi i do 70 - 80
efzu na sru 172 temperatura glave prelazi 100° i tu je negdje kako si naveo...
zato me zanima dali se razlikuje radna temperatura na 50ccm AC i 150ccm AC?
mmario73:
50cc-a nikad nisam merio, evo 70cc malossi sport jesam, on ima 12:1 kompresioni omjer, i tako je kako kažem , Koso koji meri do 120C za 5min izađe iz mernog opsega, negde sam čitao da je temperatura do nekih 200C u zavisnosti od stepena kompresije, odnosno jačine pritiska...
sad manje više veličina rebra za hlađenje i protok vazduha i njegova temperatura, ja sumnjam u neku nekompatibilnost senzora i instrumenta ili provodnika koji povezuje senzor i instrument...
efz:
ja sam nasao na netu da se "idealna" temperatura glave na AC krece oko 175°C, cak sam nasao identican podatak i za neku vespu i za 2T motor aviona, kod oba se spominje oko 175, dok za lc pise za temperaturu glave oko 80°C..............za LC nemam iskustva ali na mojoj SRki 172 kod full gasa (uz idealno postelanu smjesu) prede 120°C a do koliko dode nemam pojma jer mi cukica pokazuje samo do 120...........senzor za LC je usrafljen u glavu home made a cuka KOSO za SRa
luna500rr:
Moguce da vent hladi malo cil, malo senzor, malo glavu?
Mislim da bi bolje bilo prisarafit senzor kod donjeg sarafa sa strane variomata, tamo naslabije hladi a i zrak koji prolazi kraj senzora je topliji?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju