Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

cineze power BY:minarelli

<< < (146/168) > >>

pajo:
tako če i biti :icon_thumright: :icon_thumright:

mmario73:
e pajo, druže jer treba i ovde da postujem kalkulacije...

dakle ako si naveo C parametar na 1,2 i ako ubaciš ALU brtvu 0,55, onda imaš 1,75 , a taj squish ne mora biti mereno takav, jer se ugao nagiba squish band-a ne poklapa sa uglom zakrivljenja glave, ali to ne menja kompresijski odnos..

ako je merena zapremina glave 4,5cl, visina odstojanja 1,2mm, debljina brtve fi48, 0,5mm, i zakrivljenje čela Sport Pro klipa 2,2mm, onda teorijski squish izlazi na 1,7mm, a kompresijski odnos 13,5:1...

kompresijski odnos dobili smo uvođenjem u spregu zapremine kompresionog prostora koji je zbir zapremine glave, plus zapremine prostora squish-a, minus zapremina koju istiskuje čelo klipa, u odnosu sa radnom zapreminom motora...

pajo:
po 165785 put skidam stavljam mijerim itd... :drunken_smilie:
evo:
klip u GMP iznosi 1,20mm

klip u DMP:ispuh i kanali otvoreni.

+ brtva na glavi 0,50mm

sqush:u naj stisnutom iznosi 0,70mm

recite vi sad meni oče to da igra??jer više mi je pun kufer skuter mi treba tako da jedina druga situacija može biti glava...

cvele60:

--- Citat: ---recite vi sad meni oče to da igra??
--- Kraj citata ---
Oce..jbs tinol...Mario ti iskalkulisao 1.7 kao optimalni...1.2 +0.5=1.7 :icon_biggrin: Montiraj i vooozzziiii.... :headbang:

pajo:

--- Citat: cvele60 - 08 Rujan, 2010, 21:56:42 ---Oce..jbs tinol...Mario ti iskalkulisao 1.7 kao optimalni...1.2 +0.5=1.7 :icon_biggrin: Montiraj i vooozzziiii.... :headbang:

--- Kraj citata ---
to je to cvele što me zanimalo sutra je paljba :puska:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju