Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Najbolje ulje za 2t...

<< < (83/88) > >>

JogFromYamaha:
Mirisi po jagodi jako dok he hladan i dok jos ne sagorjeva ali kasnije miris oslabi ili ti ga nema barem ja kod mojeg tako bilo.

luka.ck:
Imam pitanje vezano za 4T ulja.
Smije se u nexus 300 točiti ulje 5w40 castrol power 1 racing (za motore). Proizvođač propisuje 5w40. U paleti proizvoda od castrola sam vidio da postoji ulje navedene gradacije baš za skuter. Ima to kakve veze ako se ulije za motore?
Takvo mi je prodano u ovlaštenom servisu,a tek sam sad to primjetio.

Poggiali:
mozes uliti, za motore je bitna stvar radi toga sto imaju kvacilo u ulju neki i mora biti posebno za motor da ne udesis kvacilo, tebi to nije bitno... gledas gradaciju i normativ...

zvonkec92:

--- Citat: JogFromYamaha - 10 Kolovoz, 2023, 07:57:51 ---Mirisi po jagodi jako dok he hladan i dok jos ne sagorjeva ali kasnije miris oslabi ili ti ga nema barem ja kod mojeg tako bilo.

--- Kraj citata ---
Ima itekako miris samo ga ne osjeti vozac nego oni koji se voze iza tebe

JogFromYamaha:

--- Citat: ---mam pitanje vezano za 4T ulja.
Smije se u nexus 300 točiti ulje 5w40 castrol power 1 racing (za motore). Proizvođač propisuje 5w40. U paleti proizvoda od castrola sam vidio da postoji ulje navedene gradacije baš za skuter. Ima to kakve veze ako se ulije za motore?
Takvo mi je prodano u ovlaštenom servisu,a tek sam sad to primjetio.
--- Kraj citata ---

U skutere ide "motor ulje" jer ti po samim specifikacijama proizvodaca motora pise da ulje mora biti "Jaso MA" standard sto znaci za motore s mokrim kuplungom.
Nije skutera briga za kuplung nego ZDDP koji je nutra u visokim kolicinama i koji je jako dobar protiv habanja (sto u auto uljima nema u tim kolicinama).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju