Tehnički kutak > Tuning skutera
ulje u vodi
manilu:
radi se o apriliji sr 50 R, vodeno hlađenje, 2000 godina,danas sam išao vidjeti da li ima vode u sistemu, kad ono ulje pomješano sa vodom, malo mi je čudno pošto je motor 2T i nema ulje u bloku, i dali je normalno da je temp na otvorenoj cesti uvijek na minimumu, hvala
3alfa3:
Ulje moze zavrsit u vodi i na 2T. Dovoljno je da ode dihtung glave motora sto se desilo u tvom slucaju.
U vezi temperature... Ili se vozis po jako hladnom vremenu velikom brzinom, ili ti laze indikator ili pokazivac.
Probaj rukom cilindar - ako mozes drzati ruku na njemu cvrsto dulje od pola sekunde, onda je hladniji od 50-60C
Drnda:
inace antifriz je malo mastan pa si mozda pomislio da je to ulje.. tao sam ja prvi put mislio :icon_thumright:
a za temperaturu to je i normalno po jakoj zimi ako se vozis malo brze...
manilu:
nije antifriz nego je onako crne boje i masno, ko staro motorno ulje, motor normalno ide, normalno vuče i normalno pali, ako je dihtung glave koliko to košta, dosta je hladno ovih dana pa ga možda zato ne može ugrijati, jel ima termostat kao i auto ili nema
3alfa3:
Tvornicki ima termostat, ali on moze zaglaviti pa ostane u nekom polozaju (otvorenom ili zatvorenom)
Nemoj vjerovat pokazivacu temperature nego probaj prstima da li je vruce na cilindru.
Dihtunzi za cilidar su 50-tak kuna
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju