Tehnički kutak > Tuning skutera

Dimenzije remenja za minarelli - info

<< < (8/13) > >>

SlowRider:
Izmjerio sam duzinu serijskog i top performances remena za minarelli, koristio sam papirnati metar koji je malo u banani. Iako mjerenja nisu tocna, barem se vidi razlika u duzini. Nasao sam pravi metar za to i onda cu vidjeti pravu razliku.

Na internetu pise da je duzina serijskog Yamaha remena 751mm, topov remen je 738mm (pise na remenu).

Ovako je izgledalo prvo mjerenje koje nije bilo bas precizno, ali sam ipak skuzio da ima razlike u duzinama.

Duljina serijskog remena:

Duljina TOP remena:

Onda sam nabavio tanki metar koji preciznije mjeri i tocno prikazuje razliku u duljini. Za sada sam izmjerio samo serijski remen i Hebo remen. Serijski ima 742mm, a Hebo ima 760mm kako i pise na deklaraciji.

Drnda:
evo ne kuzim ove oznake na svom remenu pa bi li mi netko mogao objasniti, radi se o sf-u , navodno minarelli vertikal...
 Remen je BANDO ,uz to pise  MTC , a brojevi su:  11 728 171 80 755 18 30
 remen je bio crn tako da se te brojke nisu bas vidjele , tako za ovo 80 nisam 100% siguran mozda je i 60, ali cini mi se da je ipak 80 u pitanju...

SlowRider:

--- Citat: Drnda-1 - 08 Veljača, 2009, 14:58:42 ---evo ne kuzim ove oznake na svom remenu pa bi li mi netko mogao objasniti, radi se o sf-u , navodno minarelli vertikal...
 Remen je BANDO ,uz to pise  MTC , a brojevi su:  11 728 171 80 755 18 30
 remen je bio crn tako da se te brojke nisu bas vidjele , tako za ovo 80 nisam 100% siguran mozda je i 60, ali cini mi se da je ipak 80 u pitanju...

--- Kraj citata ---

Rekao bih da je ovo oznaka remena, znaci posljednja 3 broja: 755mm duzina, 18mm sirina, 30 oznacava kut u ° izmedju 2 povrsine koje prijanjaju od remenice.

Drnda:

--- Citat: SlowRider - 08 Veljača, 2009, 15:13:48 ---Rekao bih da je ovo oznaka remena, znaci posljednja 3 broja: 755mm duzina, 18mm sirina, 30 oznacava kut u ° izmedju 2 povrsine koje prijanjaju od remenice.

--- Kraj citata ---
sublerom sam izmjerio, sirina mi je sada 17.2 mm, to znaci da je spreman za mijenjanje...?

SlowRider:
Nabavio sam Hebo remen http://en.scooter-attack.com/index2.php?main=/shop/artikel.php%3Fs%3D%26artnr%3DHR5060104H%26modell%3D20%26l%3Dnavigation

koristim vec neko vrijeme i mogu reci da sam zadovoljan. Okretaji su jako stabilni, skuter je nesto manje zivcan, jako se dobro ponasa iznad 80km/h i razvija vecu brzinu uz manje rpm, krajnja je nesto veca i lakse nabire...

Ali taman sam odlucio srediti polutke i dotjerati u red prijenos sa 16.5 remenom, jer je ovaj 16mm.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju