Tehnički kutak > Tuning skutera
Dimenzije remenja za minarelli - info
SlowRider:
Nesto o minarelli blokovima:
http://www.scootertuning.net/showarticle.php?ID=43
SlowRider:
Variomat je najveci krivac sto remen ne ide do vrha na minarelliju...
Ovako izgleda variomat u max. prijenosnom omjeru koji bez problema radi svoj posao do kraja, odnosno podize remen do vrha:
Top performances za minarelli:
Serijski variomat za piaggio 50ccm i vjerojatno je takva slika na multivaru 2000 piaggio:
Ovako to izgleda kod malossi multivara i polini speed controla 2003:
Polini variomat minarelli:
sliku multivara nemam, ali je isto. Slideri izadju na pola iz vodilica pri max. prijenosnom omjeru i vjerojatno je to razlog zasto remen ne ide do vrha jer bi se ovako moglo sve razletiti.
Kada slidere poravnam sa rubom vodilice kao na prve 2 slike, onda se remen penje do ove pozicije i tako je u vecini slucajeva kod multivara i polini speed controla 2003:
Nekoliko uobicajenih primjera malossi multivara i speed controla na minarelliju: :redface:
kristijanSR70:
ja imam između variomata i zupčanika alnasera (valjda se tak zove) imam jednu sajbicu debljine 2-3mm, jel to mora bit tamo, čemu to sluzi?
jel to neda variomatu da se rasiri do kraja,mislio sam probat bez te sajbice al neznam hoće li iskočit poklopac zadnji di su valjčići pa sta cu onda tek napravit, čemu to uopće tamo, koja uloga ?
evo fotke
SlowRider:
Ostavi tu sajbu na tom mjestu. Ona sluzi da remen bude u ravnini sa polutkama. Neces nista dobiti ako je uklonis, samo ce se remen poceti krivo trositi.
dhorvat:
Ako se izmjeri širina variomata dok je stisnut, odnosno duljina bolcne zajedno sa debljinom ovoga od čega se odupiru rolice, to je manje od TOP variomata za tu debljinu šajbice koja mora biti ispred multivara :icon_thumright:
Ako nisam bio jasan, nek Slowrider napiše terminološki kvalitetnije ovo što sam mislio :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju