Općenito > Retro-skuteri

koju vespu 50 ccm?

<< < (4/9) > >>

Kivno:

--- Citat: @nte - 07 Veljača, 2007, 11:18:17 ---
--- Citat: Kivno - 07 Veljača, 2007, 10:40:11 ---Aj super. Pa da krenemo za San Marino dva dana prije Vas (stignete nas kod Venezie pa nas pričekate u Ravenni i pičimo zajedno tih cca 40 km). Šalim se, naravno. Ja se sa skinutom blokadom na recimo Pantovčak (kod Mesića na kavu  :laughing7:) popnem sa jedva 40 km/h. Trebalo bi nam barem 15 sati do tamo al bi bili živa atrakcija - svi bi umrli od smijeha. Ma do tamo bi još i imao možda volje al nazad... Ček ček, pa mislim da mi ni nemremo prek grane, ha  :dontknow:???

--- Kraj citata ---

da, nebi vas janezi pustili prek Schengena  :toothy3:

kažeš, uzbrdo 40 km/h...a na ravnom nekih 75 ?

--- Kraj citata ---

Da, možda malo manje zbog mojih 90 kila. S tim da nisam skinuo sve blokade. Ne pitaj koju, serviser mi je preporučio da tu ne skidam do 2000 km i nisam.

@nte:

--- Citat: Kivno - 07 Veljača, 2007, 11:38:59 ---Nagovarao sam starog da mi kaže koju je Vespu imao al se ne sjeća. Sjetio se samo kome je prodao (još su u kontaktu). Ni taj se ne sjeća modela al mi je dao kontakt od tipa kome je on prodao. Čovjek je inače iz Banja Luke i sad živi u Švedskoj (broj mi dao srbin koji mu je uzeo kuću - nemreš vjerovat). Ni on se ne sjeća modela al se sjeća da je bila 1963 godište (moj stari ju je kupio 1968) i da ju je prodao nekom srbinu u Petrinju. Uspio sam doć do tog srbina (užasno lako jer je tip radio u Haliburtonu u Iraku i imaju ga u evidenciji po nadimku :) a sad živi u Pančevu i radi u rafineriji - bio je JNA inženjerac) i kaže da je lim u lošem stanju al da bi se kladio da će upalit i da ju je ostavio u kući u Perinji. Kuću je prodao jednom vojvođanskom hrvatu koji se odselio u Australiju i prodaje kuću u Petrinji. Naravno da sam i njega zvao, kaže da je u štali neki stari zahrđali motor. Tip je malo sumnjičav i neda mi ni adresu ni kontakt od susjeda koji ima ključeve ali dolazi u 6. mjesecu pa ćemo se naći.

Stari kaže da je bila bijela sa crnim sicem (mama kaže da je 100% bio bijeli sic sa crnim rubom). Srbin kaže da ju je pofarbao u "boju koske". Eto, koji god model bio, ako je stavim u garažu sam ću sebi govorit VI  :notworthy:. Kolko god koštala (već me ustvari koštala i vremena i impulsa)

Prema postovima u "Vespa modeli" od r.e. - brijem da je (molim boga) Vespa 160 GS  :headbang:

--- Kraj citata ---

koje komplikacije, nemreš vjerovat....

držim ti palčeve da sve uspije  :icon_thumright: :icon_thumright:

Kivno:
Hvala!
Naravno, nebi ja bio ja a da nisam preko svih agencija već tražio koja se kuća u Petrinji (blizu vojarne) prodaje a da ima štalu i da je vlasnik u Australiji. Možda odem već ovaj vikend šatro gledat kuće. "Možete mi molim vas otvorit štalu da vidim kak će bit mojim kravicama?"

etetre:
uf 160gs..... :notworthy:  po godistu moze bit, ali njih je jako malo bilo tu, posto ju je najvise štancala "douglas vespa" iz engleske.....  a ovo kaj se proizvodilo u italiji je bilo dosta za izvoz u ameriku.....  bilo bi super da je 160gs, to mi je jedna od najljepsih.... :drunken_smilie:

Kivno:
Evo baš sam zvao starog. ("Ne zoveš me mjesec dana pa me zoveš zbog Vespe").
Kaže da nije 160 nego 150 i da je imala tri slova, kaže prvo B ili V. Kaže da je imala sjedala kao "galeb" ??? al da je ovaj prije njega stavio jedno veliko. To se sjeća jer mu je sjebalo poklopac od tanka kad je j*bo na Vespi. Ajd ak se nekom upali lampica  :help:
Veli stari da su Vespe (neke kopije) vozili naši poštari  ??? i da nisu nikad je*ali ko tih godina a on je kupio original od pola prve plaće. Fala bogu da mama ne surfa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju