Tehnički kutak > Tuning skutera

Luna Vision 2 – ugradnja H4 žarulje

<< < (5/8) > >>

pajs:
to sa baterijama tesko da ce radit...kod mene su pozicije izmjenicna str, neznam kod tebe, a baterije su istosmjerna...to nemoze zajedno...i nevirujen da su ti pozicije 1V, pa to nebi ni svitlilo

animatrix:
hvala gozz, procitao sam taj thread u vezi svjetala za lunu, na kraj mi pameti da je izmjenicna struja  :confused5: uzeo sam ja za test 1000uF kondic 25v, spojio na akumulator i na 4 ledice u seriji, i cudo nije svijetlilo... izlaz iz kondica je bio 3v  :dontknow: znaci uzet greca i kondic od oko 6000uF? jel to moze napajati 2 ultra bright ledice?

gozz:

--- Citat: animatrix - 04 Veljača, 2009, 12:56:07 ---hvala gozz, procitao sam taj thread u vezi svjetala za lunu, na kraj mi pameti da je izmjenicna struja  :confused5: uzeo sam ja za test 1000uF kondic 25v, spojio na akumulator i na 4 ledice u seriji, i cudo nije svijetlilo... izlaz iz kondica je bio 3v  :dontknow: znaci uzet greca i kondic od oko 6000uF? jel to moze napajati 2 ultra bright ledice?

--- Kraj citata ---

Za peglanje napona uzima se u pravilu 1000uF(tisuću), po 1A (jedan).

Ultrabright uzima cca 50 mA, znači komotno možeš staviti i 100 ili 150 uF...
Možeš ti i više, ali ti se desi da ugasiš skut, a ledice gore, i gore i gore, dok se 6000uf ne isprazni...

animatrix:
tnx, bilo bi zanimljivo da rade jos nekoliko sekundi nakon sto se skuter ugasi... ma muci me to sto kad sam za testiranje spojio na akumulator pa uopce nije radilo... pa mi treba da sve spojim i da ne svijetle zbog kondenzatora..

gozz:

--- Citat: animatrix - 04 Veljača, 2009, 14:25:24 ---tnx, bilo bi zanimljivo da rade jos nekoliko sekundi nakon sto se skuter ugasi... ma muci me to sto kad sam za testiranje spojio na akumulator pa uopce nije radilo... pa mi treba da sve spojim i da ne svijetle zbog kondenzatora..

--- Kraj citata ---

Ako si sve spojio kako treba, radit će one i sa i bez kondenzatora...
Zapravo, to sitno treptanje koje se bez kondenzatora pojavljuje bi bilo tek na ler gasu i to toliko slabo da bi ga jedva primjetio...

Znači, kondenzator ne može "odmoći" da ne radi sklop (naravno pod uvjetom da si sve dobro spojio), ali pomaže da u tim kratkim (milisekundnim) trenutcima kad napon bude smanjen (zbog pretvorbe u istosmjernji zbog greca), kondić da struju i tako "pegla" napon...

I naravno, da kada ugasiš skut, on još neko vrijeme napaja ledice, i one gore!!!

Znači izmjeničnu pretvoriš u istosmjernu i dobiješ titravu,

I tada kondenzotor (CRVENO) "pegla" titranje... Jer u trenu kad napon raste, on se puni, a kad pada, on daje struju...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju