Sportski kutak > Sve vezano za stunt
Akumulator i Stunt
3alfa3:
--- Citat: Chupsy - 28 Veljača, 2009, 19:53:39 ---nemrem sad nać, al ugl ima yuasa žuta slova su na njoj, akumulator je veličine 4Ah za skuter a ima 9Ah i može dat struju ko onaj od 15Ah
--- Kraj citata ---
Kod odabira veceg kapaciteta je bitno vodit racuna o jednoj stvari:
Da bi se akumulator kvalitetno i dovoljno punio, on ne smije imati kapacitet koji je dosta veci od serijskog jer ce biti punjen manjom strujom od potrebne (1/10 nazivnog kapaciteta).
Ako je serijski 4Ah, onda je vjerojatno punjenje sa strujom od 0,4A, a to za aku od 9Ah nije dovoljno
Biker(ss):
--- Citat: Chupsy - 28 Veljača, 2009, 19:53:39 ---nemrem sad nać, al ugl ima yuasa žuta slova su na njoj, akumulator je veličine 4Ah za skuter a ima 9Ah i može dat struju ko onaj od 15Ah
--- Kraj citata ---
ako ja imam isti taj yuasa aku...onda lipo meni :toothy11:
Chupsy:
--- Citat: 3alfa3 - 28 Veljača, 2009, 20:00:22 ---Kod odabira veceg kapaciteta je bitno vodit racuna o jednoj stvari:
Da bi se akumulator kvalitetno i dovoljno punio, on ne smije imati kapacitet koji je dosta veci od serijskog jer ce biti punjen manjom strujom od potrebne (1/10 nazivnog kapaciteta).
Ako je serijski 4Ah, onda je vjerojatno punjenje sa strujom od 0,4A, a to za aku od 9Ah nije dovoljno
--- Kraj citata ---
možemo otvorit topic "o akumulatorima ukratko"
ivanm:
meni je tip u skutermotu rekao da 9Ah ide u pure jet, odnosno da serijski dolaze sa takvim akuom, valjda jer nema kurble pa da može duže vrtiti..
košta preko 250 kn kod njih..
SlowRider:
--- Citat: ivanm - 01 Ožujak, 2009, 18:43:21 ---meni je tip u skutermotu rekao da 9Ah ide u pure jet, odnosno da serijski dolaze sa takvim akuom, valjda jer nema kurble pa da može duže vrtiti..
košta preko 250 kn kod njih..
--- Kraj citata ---
istina, 9Ah koristi purejet. A i Nrg power takodjer koristi 9Ah.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju