Sportski kutak > Sve vezano za stunt

Akumulator i Stunt

<< < (6/7) > >>

3alfa3:

--- Citat: Chupsy - 28 Veljača, 2009, 19:53:39 ---nemrem sad nać, al ugl ima yuasa žuta slova su na njoj, akumulator je veličine 4Ah za skuter a ima 9Ah i može dat struju ko onaj od 15Ah

--- Kraj citata ---

Kod odabira veceg kapaciteta je bitno vodit racuna o jednoj stvari:
Da bi se akumulator kvalitetno i dovoljno punio, on ne smije imati kapacitet koji je dosta veci od serijskog jer ce biti punjen manjom strujom od potrebne (1/10 nazivnog kapaciteta).

Ako je serijski 4Ah, onda je vjerojatno punjenje sa strujom od 0,4A, a to za aku od 9Ah nije dovoljno

Biker(ss):

--- Citat: Chupsy - 28 Veljača, 2009, 19:53:39 ---nemrem sad nać, al ugl ima yuasa žuta slova su na njoj, akumulator je veličine 4Ah za skuter a ima 9Ah i može dat struju ko onaj od 15Ah

--- Kraj citata ---
ako ja imam isti taj yuasa aku...onda lipo meni  :toothy11:

Chupsy:

--- Citat: 3alfa3 - 28 Veljača, 2009, 20:00:22 ---Kod odabira veceg kapaciteta je bitno vodit racuna o jednoj stvari:
Da bi se akumulator kvalitetno i dovoljno punio, on ne smije imati kapacitet koji je dosta veci od serijskog jer ce biti punjen manjom strujom od potrebne (1/10 nazivnog kapaciteta).

Ako je serijski 4Ah, onda je vjerojatno punjenje sa strujom od 0,4A, a to za aku od 9Ah nije dovoljno

--- Kraj citata ---

možemo otvorit topic "o akumulatorima ukratko"

ivanm:
meni je tip u skutermotu rekao da 9Ah ide u pure jet, odnosno da serijski dolaze sa takvim akuom, valjda jer nema kurble pa da može duže vrtiti..
košta preko 250 kn kod njih..

SlowRider:

--- Citat: ivanm - 01 Ožujak, 2009, 18:43:21 ---meni je tip u skutermotu rekao da 9Ah ide u pure jet, odnosno da serijski dolaze sa takvim akuom, valjda jer nema kurble pa da može duže vrtiti..
košta preko 250 kn kod njih..

--- Kraj citata ---

istina, 9Ah koristi purejet. A i Nrg power takodjer koristi 9Ah.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju