Tehnički kutak > Tuning skutera
aerox - prikupljanje raznih dimenzija
Benjamin:
--- Citat: robert - 18 Siječanj, 2009, 13:43:14 ---u tome i jest problem, meni trebaju točne dimenzije a ne sad neke šifre. polovica naših trgovaca nema pojma šta prodaje pod kojom šifrom.
tako da je svima lakše kupiti ležaj po dimenzijama nego po šiframa.
--- Kraj citata ---
Mozda je malo off...ak smeta budes izbrisao...
Slazem se s izjavom...ali sam se jako iznenadio kad sam kupovao vec dosta puta lezajeve u lager komercu kod maksimira...mucio sma se oko nabave nekih dimezija lezajeva..i kad sam rekao covijeku npr dimenziju lezaja kotaca na mercedesu...kad je otipkao veli a to je lager kotaca za mrcedes taj i taj..ja reko da tako je...pa sma ga pitao kaj sam mogo doc i reci vam smao model auta i to..veli da bez problema..imaju jako veliki izbor i dobar katalog...sve je uredno katalogizirano...uglavnom do sad sam svaki puta nasao sve i uvijek dobio tocan lezaj...
robert:
da ovdje u zagrebu možda i nije veliki problem. ali zamisli si nekog jadnika po selima ili manjim gradovima. dođeš kod njega u dućan a on kompjutore nije ni vidio. kažeš mu trebam ležaj radilice za yamahu aerox a on bulji ko tele u šarena vrata. zato i govorim da su dimenzije važnije.
Benjamin:
--- Citat: robert - 18 Siječanj, 2009, 14:09:06 ---da ovdje u zagrebu možda i nije veliki problem. ali zamisli si nekog jadnika po selima ili manjim gradovima. dođeš kod njega u dućan a on kompjutore nije ni vidio. kažeš mu trebam ležaj radilice za yamahu aerox a on bulji ko tele u šarena vrata. zato i govorim da su dimenzije važnije.
--- Kraj citata ---
Slazem se s tim..zato sam i mislio da bi bilo dobro kad bi se moglo ak vec niko ovako nezna da se bi nekako probalo doc preko tak nekakvog ducana do dimezija..ak njima pise u katalogu...
Pupo:
--- Citat: charnel - 18 Siječanj, 2009, 12:13:30 ---
--- Citat: hac - 18 Siječanj, 2009, 09:00:30 ---6201 je oznaka klase kvalitete ležaja,nema veze sa dimenzijom ležaja
--- Kraj citata ---
ja dodjem u ducan i kazem da mi da lezaj 6901 i dobijem tocnu dimenziju i lezaj koji mi treba a nisam spomninjao nikakve dimenzije.
--- Kraj citata ---
Ovo je istina, sada što neki naši trgovci nisu minimalno obrazovani za posao koji rade to je druga stvar.
edit: da ti nespamam dalje.
Ako nebudu ove dimenzije plaćam pivo
Bearing Number Boundary dimensions(mm)*
TBBS a B C
6201 12 32 10
cvele60:
Mislim da svi proizvodjaci lezajeva[tu racunam one koji vrede]imaju iste oznake za lezajeve tako da su dimenzije nebitne
primer
http://www.ntn.co.jp/english/products/pdf/ball/pdf/Bearing_en_b028-029.pdf
ista oznake su i kod SKF .Ja sam tako uzimao lezajeve i sve ok :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju