Tehnički kutak > Tuning skutera
Opet led u frgicu (dellorto 12).
3alfa3:
--- Citat: aprilija top - 14 Siječanj, 2009, 17:09:19 ---pa ina ti je priznala da na -15 se nafta ledi mos si onda mislik kak benzin koji je razrijeden s vodom
--- Kraj citata ---
Probaj. Natoci u flasu i stavi u frizer u kojem je oko -20. Ako se zaledi, dam ti 1000000000000000000 eura.
Dapace, ako mozes osigurat i -50C, ponuda i dalje vrijedi. ;D
SlowRider:
--- Citat: Drnda-1 - 14 Siječanj, 2009, 17:08:39 ---
--- Citat: robert - 14 Siječanj, 2009, 17:07:15 ---
--- Citat: 3alfa3 - 14 Siječanj, 2009, 17:02:52 ---Vrsta goriva nema veze.
Kondenzirana vlaga iz zraka ti se zaledila i to je to. Strujanje goriva kroz karb djeluje tako da hladi. Pogotov ako je njegova temperatura ispod nule (a ocito je).
Lijek je ili ne vozit ili imat grijanje karba.
--- Kraj citata ---
jedno blesavo sa moje strane, kako ugrijati karb?
--- Kraj citata ---
mislim da kod lc makina voda ga grije, a kod ac temp motora ili tako nesto...
--- Kraj citata ---
Kod LC skutera je potreban samo frgic koji ima izvode za prikljucivanje rashladne tekucine na njega. 19-ice koje vecina koristi to nema. Ali neki AC skuteri imaju usmjerivac i gumeno kuciste u koje se "obuce" karb i topli zrak koji struji od cilindra prema frgicu ga grije.
A sto se tice nekvalitete goriva, cuo sam u zadnjih par dana da se ljudima smrzavala nafta u automobilima i svi su koristili gorivo sa ine, a to je potvrdio i jedan mehanicar. Eto tako sam cuo.
Ali u ovom slucaju je kondezacija krivac.
area mf:
--- Citat: 3alfa3 - 14 Siječanj, 2009, 17:11:48 ---
--- Citat: aprilija top - 14 Siječanj, 2009, 17:09:19 ---pa ina ti je priznala da na -15 se nafta ledi mos si onda mislik kak benzin koji je razrijeden s vodom
--- Kraj citata ---
Probaj. Natoci u flasu i stavi u frizer u kojem je oko -20. Ako se zaledi, dam ti 1000000000000000000 eura.
Dapace, ako mozes osigurat i -50C, ponuda i dalje vrijedi. ;D
--- Kraj citata ---
nepravim se pametan al veća količina benge se neća tako lako smrznit,al na frgi uzmi u obzir da benga ispari a voda u gorivu ne pa se tako nakup na karbu i smrzne ga :icon_tongue:
3alfa3:
Kod niskih temperatura se u nafti kristalizira parafin i zato dizelasi imaju problema.
Koristenje "zimske" nafte rijesava problem, ali i ona nije svemoguca.
Sjecam se davnih dana kako sam vise puta vidio da vozaci kamiona pale vatru pod kamionima da zagriju naftu kako bi mogli vozit.
Benzin od toga ne pati.
area mf:
da ali ako ima vode u njemu ipak benga ispari pa se voda smrzava ipak pričamo o maloj količini koja se zadržava u karbu tj igli..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju