Tehnički kutak > Tuning skutera

Kemijanje masine skutera na karting...

<< < (27/28) > >>

ichko:
180fxr ima li kakvih novosti u vezi tvojeg kartinga ?

Nesto trazuckam po netu i naidjoh na neke slike derbyja gp1 onaj model sa lancem, i kod njega je isto ono rijeseno za zupcanik na osovini sekundara kao sto smo pricali...

E sad fino bi bilo neko ko ima ovaj motor da malo bolje poslika taj dio i okaci slike da bolje vidim kako je to odardjeno tj tacno kako je zupcanik ucvrscen

Benjamin:
Waynder je raido tja motor...uz moju malo asistenciju...

Nosac zupcanika ti je skinuto s 50ccm modela...i prebaceno na osovinu sekundara od big bora...

Nis posebno...Glavcina je slozena tak da se natakne i zaserafi na osovinu sekundara...i ondana to  priserafis lancanik..

Sistem je tvornicki tak slozen da je glavcnina pripasana na sekundar da nemoraju novi izmisljat jel je cijeli orginalni agregat ko i na obicnom skuteru..

Dosta zajebancije je  bilo oko toga..istokareno izglodano i neznak ja sve ne nekoliko zuppcanika da se dobiju odgovarajuci omjeri prijenosa...velika zajebancija je oko toga...i puno love otislo na to...

ichko:
A mene interesuje nesto, posto bih ja dobio sa kartingom koji cu uzeti zupcanik koji tu dodje, a bogami kolko vidim ima tu zezanja oko tih nosaca i cuda, ima li nekog rijesenja,tj nekih sistema da se to jednostavnije i jeftinije odradi i kako....?

Benjamin:
Opce nije problem u zupcaniku..nego je problem u samoj masini i njezinom prijenosu..masina skutera ima getribu...i ak njezin omjer nevalja kao sto je tu slucaj bio onda mos kemijat nesto sa vecim manjim zupcnaikom...samo kaj i to ima granica...

Problem ti je bio kad mso prebacili sve orignal zupcanike na novu masinu skuter je isao 60 ali je dosao do 60 sam tak..i lanac je htio puknuti od naprezanja ...metnuli smo onda duzu getribu i nove omjere zupcaninka napravili i sad je kolko tolko ok...jel  se nemam vise kak promjeniti bar dok se ne nade neko pametno rijesenje..

Sve je ovisno na kaj mislis metnut..kakava je prije bila masina..ali jednostanvo sigurno se neda rijesiti..a bome niti jefitno ak nemres sam napraviti ...variti izmislit nosace i tak...

ichko:
Mislim staviti na karting, sad jos nzm koja ce masina biti jer jos nisam nasao nesto da mi odgovara...
A znam variti i sve to,ali mi nije jasno o kakvom nosacim pricas, o onom sto dodje izmedju bloka i ovog zupcanika ili.... ne kapirtam uopste

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju