Tehnički kutak > Tuning skutera
Ulje za getribu
dino73n:
--- Citat: 3alfa3 - 15 Ožujak, 2012, 18:30:31 ---Kaj se zupcanici lijepe za magnet? Ako da, onda to ima smisla. Postoje i cepovi (za cep kartera na autima i motorima) sa magnetom u sebi, al pitanje je sto se u modernim motorima trosi i jel to "osjetljivo" na magnet.
A vidio sam svoju getribu nakon 40.000km. Ko nova, ni najmanjeg ostecenja, tako da ne znam koliko to sve ima smisla...
--- Kraj citata ---
Naravno da se lijepe na magnet,pa sta mislis od cega su zupcanici,rade se od istog materijala kao i cilindri,znaci gus.Ima ih i od celika cistog,to su oni manji,npr mali zupcanik na osovoni primara i sve se naravno lijepi na magnet.
Ja posto dugo vozim i servisiram dosta pežoa nagledao sam se unistenih getriba,ubjedljivo najlosija getriba je kod pezoa pa onda stari tip piaggio masine. Ove nove piaggio i minareli su neunistivi.
Ideja na taj magnet mi i jest dosla od toga sto sam vidjao na automobilskim mjenjacima na cepu za ispustanje ulja magnet na kojem se ufati dosta opiljaka od zupcanika.
snooke:
Brzo pitanje. Jesam zaj#bo?
Negdje sam pročital da natočim do čepa. I sad sam danas ja staro ispustil i natočil cijelu tubu Motul koja ima 150ml.
Jesam stavil previše?
ivanm:
da i to - duplo :icon_biggrin:
curit će ti na odušak po kotaču, disku, svemu.. ispusti pola van, jer treba biti 0.075l
snooke:
Ok budem onda ispustil van višak ;D
tnx :icon_thumright:
Spider_Man:
a u pm...da sam barem prije pročital :toothy12:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju