Tehnički kutak > Tuning skutera

Ulje za getribu

(1/36) > >>

3alfa3:
Aj da vidim, koja ulja za getribe vasih skutera koristite.

Ja sam danas (konacno) nabavio litru idealnog ulja (API GL-4 75W/90).
Radi se o polusintetskom ulju namijenjenom getribama koje zahtijevaju API GL-4 specifikaciju (kao one na skuterima) i viskoznosti 75W sto zahtjeva Piaggio za svoje getribe.
Platio sam 85 kuna litru, a bolje od toga postoji samo potpuno sintetsko ulje, ali je puno preskupo i ne opravdava cijenu.

2TDottore:
najobicniji hipernol od Ine 80W90 stavljam i mjenjam ga svake sezone bez obzira kolko km napravio.

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 03 Siječanj, 2009, 14:04:08 ---najobicniji hipernol od Ine 80W90 stavljam i mjenjam ga svake sezone bez obzira kolko km napravio.

--- Kraj citata ---

To je i meni bio prvi izbor, ali cinjenica da je 80W me odvratilo od kupnje. Druga stvar je sto je hipenol GL-5 sto zapravo kod skutera nebi smjelo stvarati probleme, ali recimo za getribe auta bi moglo ako je propisano GL-4 jer je GL-5 zapravo GL-4 sa dodatkom aditiva (sulfur) koji nagriza bijele kovine (lageri, sinhroni) kojih ima u getribama. Ako je pak propisamo GL-5 ulje, onda ga (naravno) treba i koristiti, ali gdje se zahtjeva GL-4, onda se nebi smjelo.

btw, koliko uopce kosta hipenol?

2TDottore:
inin hipernol je mislim 35kn

aprilija top:
ja kupim ono ulje za getribe za skutere 1,5deci 55kn u moto01 i stavim jedamput godisnje mjenjam i nikad nemam problema

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju