Tehnički kutak > Tuning skutera

opruge - prijedlozi

<< < (7/18) > >>

3alfa3:

--- Citat: igor.sb - 03 Siječanj, 2009, 01:20:18 ---zasto razrađujes motor s premalom diznom?
--- Kraj citata ---

Mislim da njegov nick na forumu daje odgovor na to pitanje.
Problem je jedino to sto neznanje nije badava nego dolazi uz cijenu. Ponekad samo kracim zivotnim vijekom kita, a ponekad i nenadanom smrcu.  ;D

3alfa3:

--- Citat: Početnik - 03 Siječanj, 2009, 01:23:55 ---imam osjetno meduubrzanje i ocu to smanjit sa vecom tvrdocom opruga kvacila!

--- Kraj citata ---

Da me jebes ako razumijem sto zelis reci....

Ukratko:
kad kuplung spoji do kraja (do nekih 10-20 km/h - ovisno o federima) on vise nema nikakvu ulogu. Bas nikakvu. Medjuubrzanje je pojam kojim se najcesce opisuje ubrzanje izmedju 30tak km/h i max brzine, dakle, nije vezano uz rad kuplunga nego iskljucivo uz stelanje variomata i stavljanjem odgovarajuceg centralnog federa.

Tvoje stelanje bi trebalo (obzirom na setup) biti odprilike ovakvo:

rolice 5.7-6.5 grama (ako imas multivar2000)
ljubicasti centralni
crveni federi u Delti postavljeni u najmeksi ili srednji polozaj
glavna dizna oko 90-95

Ako ti skuter ima predobro medjuubrzanje onda to rijesi ugradnjom serijskog kita. Sigurno ce rijesit problem  ;D

igor.sb:
e da on je onaj koji je tvrdio da federi kvacila utjecu na međuubrzanje do 50 na sat, tako nesta

:dontknow: :dontknow:

Po?etnik:

--- Citat: 3alfa3 - 03 Siječanj, 2009, 01:25:26 ---
--- Citat: igor.sb - 03 Siječanj, 2009, 01:20:18 ---zasto razrađujes motor s premalom diznom?
--- Kraj citata ---

Mislim da njegov nick na forumu daje odgovor na to pitanje.
Problem je jedino to sto neznanje nije badava nego dolazi uz cijenu. Ponekad samo kracim zivotnim vijekom kita, a ponekad i nenadanom smrcu.  ;D

--- Kraj citata ---

znam pazit na kit!! a dizna mi je mala i mislim da jos ne utjece toliko na smjesu koliko na 3/4 gasa i pod punim gasom... uostalom igore kako znas da imam malu diznu?  :drunken_smilie:

--- Citat: 3alfa3 - 03 Siječanj, 2009, 01:26:36 ---
--- Citat: Početnik - 03 Siječanj, 2009, 01:23:55 ---imam osjetno meduubrzanje i ocu to smanjit sa vecom tvrdocom opruga kvacila!

--- Kraj citata ---

Da me jebes ako razumijem sto zelis reci....

Ukratko:
kad kuplung spoji do kraja (do nekih 10-20 km/h - ovisno o federima) on vise nema nikakvu ulogu. Bas nikakvu. Medjuubrzanje je pojam kojim se najcesce opisuje ubrzanje izmedju 30tak km/h i max brzine, dakle, nije vezano uz rad kuplunga nego iskljucivo uz stelanje variomata i stavljanjem odgovarajuceg centralnog federa.

na tu brzinu mislim! kako kad sam se i sam uvjerio da mi je veca tvrdoca oprugica kvacila smanjivala meduubrzanje!?
--- Kraj citata ---

3alfa3:

--- Citat: Početnik - 03 Siječanj, 2009, 01:34:29 ---uostalom igore kako znas da imam malu diznu?  :drunken_smilie:
--- Kraj citata ---

Zato jer si napisao da ti se skuter gushi - presiromasna smjesa-smrt za kit
--- Citat: Početnik - 03 Siječanj, 2009, 01:23:55 ---kako kad sam se i sam uvjerio da mi je veca tvrdoca oprugica kvacila smanjivala meduubrzanje!?

--- Kraj citata ---

Nemoguce. Ili ne mislimo na istu stvar, ili ti se samo ucinilo. Kad kuplung odradi, on je kao svas aparatom zavaren za zvono i drzi ga se ko Jadranka Kosor za Sanadera

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju