Tehnički kutak > Tuning skutera

Karb del`orto 17,5 objašnjenje...

(1/4) > >>

RimSo:
Ljudi...prvi puta se susrećem sa ovim karbom pa me malo shvatite...danas sam ga upoređivao sa serijskom 12 i nije mi par stvari jasno a evo slike pa neko neko objasni...
Slika 1 :

Slika 2:

Slika 3:

Naime na slici 1. kontam da je to sjajno gdje ide ona cjevčica za uljnu pumpu..
Interesuje me sad slika 2..i za šta služe ti pipci i jel ta gumena cjevčica onaj izdušnik a za šta ostalo..i da li je taj šaraf ispod dizna koju moram zamijenit..

Slika 3 predpostavljam predstavlja dovod goriva u karb..

area mf:
jedan pipak za ulje,druga dva za hlađenje karba-sto ti nije potrebano, i treći za benzin,ne da bi došao do dizne moraš skinit tu crnu plastičnu čašici,izgleda ti dizna kao šaraf i pišu na njej brojevo npr 75-80-85...

RimSo:

--- Citat: area mf - 23 Studeni, 2008, 16:14:42 ---jedan pipak za ulje,druga dva za hlađenje karba-sto ti nije potrebano, i treći za benzin

--- Kraj citata ---

To na slici 2...s nje mi treba objašnjene..jesu sva 3 pipka za to neko hlađenje jer kad kroz njih pušem izgledaju mi kao zatvoreni.. :notworthy:

area mf:
ma to ti nije uopće potrebno mani se toga to nehladi to samo dodatno zagrijava karb,tu nabiješ dva zatvorena crijeva da začepiš to i to je to.

gokiSP:
to nije za hladenje nego za grijanje jer je benzin hladan kao i zrak i onda kroz te cijevcice ide topla voda iz cilindra da bi to sve ugrijala...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju