Tehnički kutak > Tuning skutera
pitanje u vezi vode
andy:
ja isto promjenio antifriz.. stari je bio na -2 negdje... već slab dosta, pa sad stavio od -30... najbolje je izmjerit s onim kak se to zove, do koje temp ide najniže.. zakon stvarčica :glasses2:
..::IVKULJA::..:
kako ce ti smrznit ako nema vode????druga stvar je da je cista voda unutra pa bi tijekom njenog sirenja puknio cilindar....zato nalijes antifriz do -20 i zivio
dhorvat:
Voda kad se pretvara iz tekućeg agregatnog stanja u kruto (led) ona se širi... I dok je cilindar zapunjen vodom i kad se voda počinje širit dok se pretvara u led, ona nema mjesta i širi cilindar jer je voda nestlačiva! Naravno, nakon toga dolazi do pucanja cilindra i generalno sr#nje :angry7:
Antifriz se smrzava na puno nižoj temperaturi i zato ga je pametno staviti u ove hladne dane... Po mojoj procjeni između četvrtog i devetog mjeseca se kod nas može bez problema voziti na čistu destiliranu vodu. Ja još sad riskiram bez antifriza ali zato pazim da je motor na toplom dok je ugašen da se voda ne uspije ohladit ispod nule :icon_thumright:
Kroz koji dan ću kupit zeleni antifriz
ivanm:
stavite antifrize al ne prejake jer ak vam je do sad bila voda, bude vam procurila pumpa..
vodu destiliranu, a antifriz do -15°C, jače ne treba osim ako skut nije na dvorištu cijelu zimu..
dhorvat:
--- Citat: ivanm - 20 Studeni, 2008, 07:31:41 ---stavite antifrize al ne prejake jer ak vam je do sad bila voda, bude vam procurila pumpa..
vodu destiliranu, a antifriz do -15°C, jače ne treba osim ako skut nije na dvorištu cijelu zimu..
--- Kraj citata ---
Tak sam i mislil stavit :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju