Općenito > Maxiskuteri
Madison 150 problem sa strujom
gun_rider:
Meni je 12.2-3V na minimumu sa upaljenim svitlima, sa ugašenim oko 14V...
japanac001:
Vidim ova tema je od 2008 god :)) ali ja sada imam potpuno isti problem sa mojim Madison 150cc .. novi akumulator iz kutije ' ali gubi struju kao sto ste vec sve u temi ispricali kada upalim svetla pada struja dosta ... na ler gas ima bolju struju nego kada se doda gas ... ako ste rijesili problem molim vas da odgovorite sta je u pitanju "" po nekim mojim procjenama mislim da je KOMUTATOR koji regulise izlaznu struju a to nemogu nac da probam jeli do toga .... ako si zavrsio i ako ista znas , sto je biuo problem kod tebe odgovori ako moze .. :)) Hvala unaprijed
SRAD:
--- Citat: japanac001 - 05 Rujan, 2010, 23:00:55 ---Vidim ova tema je od 2008 god :)) ali ja sada imam potpuno isti problem sa mojim Madison 150cc .. novi akumulator iz kutije ' ali gubi struju kao sto ste vec sve u temi ispricali kada upalim svetla pada struja dosta ... na ler gas ima bolju struju nego kada se doda gas ... ako ste rijesili problem molim vas da odgovorite sta je u pitanju "" po nekim mojim procjenama mislim da je KOMUTATOR koji regulise izlaznu struju a to nemogu nac da probam jeli do toga .... ako si zavrsio i ako ista znas , sto je biuo problem kod tebe odgovori ako moze .. :)) Hvala unaprijed
--- Kraj citata ---
Provjeri kontakte između stopica na konektoru reglera, ako je lošiji kontakt trebalo bi malo nakositi stopice. Uglavnom na tim modelima se znao pojavljivati takav problem.
Uz to provjeri punjenje sa upaljenim i ugašenim svijetlima i to kad je mašina hladna i kad je zagrijana jer ponekad naizgled isravni regler uopće ne funkcionira kada se zagriju.
coko:
--- Citat: japanac001 - 05 Rujan, 2010, 23:00:55 ---Vidim ova tema je od 2008 god :)) ali ja sada imam potpuno isti problem sa mojim Madison 150cc .. novi akumulator iz kutije ' ali gubi struju kao sto ste vec sve u temi ispricali kada upalim svetla pada struja dosta ... na ler gas ima bolju struju nego kada se doda gas ... ako ste rijesili problem molim vas da odgovorite sta je u pitanju "" po nekim mojim procjenama mislim da je KOMUTATOR koji regulise izlaznu struju a to nemogu nac da probam jeli do toga .... ako si zavrsio i ako ista znas , sto je biuo problem kod tebe odgovori ako moze .. :)) Hvala unaprijed
--- Kraj citata ---
i mene muči nešto slično , no na mom manualu ima objašnjeno sve pojedinačno kako se ispituje ,objašnjeno tačno koja žica di spoit unimer koji otpori za koji sklop pojedinačno . . . namotaj,regler. . nemoš falit .. ja sam trenutno u fazi traženja meštra koji ima "mota" !! dakle naći SERVIS MANUAL(na webu) od dotičnog motora-skutera pa po njemu . .inače sve drugo je mačak u vrići!!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju