Tehnički kutak > Tuning skutera
mijenjanje lezajeva radilice
gumy:
obavezno naulji igličasti ležaj od klipnjače, radilicu i ležaje u zamrzivač.
gokiSP:
znam da treba nauljiti, nego nisam ovako nikad radio uvijek mi je radilicu frend stavljao jer ima presu...
dhorvat:
--- Citat: gokiSP - 12 Studeni, 2008, 11:47:35 ---znam da treba nauljiti, nego nisam ovako nikad radio uvijek mi je radilicu frend stavljao jer ima presu...
--- Kraj citata ---
Po meni je ovo najbolji način... Ja sam svoju novu Malossi radilicu tak stavljal. Nikad prije toga nisam radilicu slagal al nam je jedan čovjek objasnio lijepo da umjesto da zagrijavamo i oštećujemo blokove, bolje je stavit radilicu u zamrzivač!
Radilica je bila nauljena jer je vjerojatno svaka nova iz kutije nauljena i stavil sam ju u plastičnu prozirnu vrećicu za zamrzavanje, zavezal vrečicu da nejde vlaga unutra i stavil prek noći u škrinju. Ujutro smo nalupali polako ležajeve na blokove i radilica je sjela unutra ko da stavljaš prst u maslac :toothy3:
Al nije baš previše pametno lupat po radilici dok je onak hladna :nono: Radije ju izvadit i malo sa običnim fenom zagrijat ležaj da postane mlaki :icon_thumright:
Nakon toga zašerafe se šerafi i mora se pričekat da se radilica stopi, da donekle postigne sobnu temperaturu i onda se centrira u ležaj sa gumenim čekićem ili drvom i običnim čekićem... Ak se nakon toga lagano vrti, posao je obavljen savršeno! :drunken_smilie:
gokiSP:
ma slagao sam ja vec radilicu samo nisam nikad ovako radio a mislim da bi bilo lakse pa sam pitao tu, hvala vam svima na pomoci brijem da ce dobro ispast i da necu nes polomit... :laughing7:
Iwo SR Tuono:
samo nemoj lupat po sredini ležaja al nadam se da to već znaš.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju