Tehnički kutak > Tuning skutera
mijenjanje lezajeva radilice
3alfa3:
--- Citat: robert - 12 Studeni, 2008, 22:13:22 ---mjenjanje ležaja i radilice je jedini posao za koji ću nekog platiti da to napravi kako treba! neda mi se zajebavati oko toga i na kraju možda sve sjebati
--- Kraj citata ---
Vidis, ja razmisljam upravo obrnuto.
Naravno, elementarno poznavanje baratanja alatima je uvjet, ali to ionako imas...
robert:
ma prije me bila trta i panika nešto raditi na mašini jer nisam imao blage veze o tome! sad bi se usudio sve raskopati i sastaviti ali eto samo ležajeve i radilicu nisam nikada mjenjao niti gledao kako se mjenja! zato kažem da bi rađe nekom platio
3alfa3:
--- Citat: robert - 12 Studeni, 2008, 22:20:56 ---ma prije me bila trta i panika nešto raditi na mašini jer nisam imao blage veze o tome! sad bi se usudio sve raskopati i sastaviti ali eto samo ležajeve i radilicu nisam nikada mjenjao niti gledao kako se mjenja! zato kažem da bi rađe nekom platio
--- Kraj citata ---
Ako procitas opis kako treba raditi i shvatis svaku tocku, nema teorije da nesto krivo napravis. Veca je nauka propisno stegnuti serafe koji drze blokove spojene (treba na 1.2kgm, kao i glavu na cilindru).
Uvjet je da se dobro pripremis. Sav alat koji ti moze trebati, planski raditi i nema problema. Priprema je 90% posla.
Recimo, meni je najvrijednija pomoc kod montaze radilice ta da mi neko drzi blok na nekom drvu (panj neki ;D ) ako bude potrebe kuckati lager da mi blok ne bjezi niti da bude naslonjen na nesto tvrdo. A samo grijanje bloka i upresavanje je lagano.
robert:
ma pročitao sam tvoj opis i ipak me strah jer nije baš jeftina igra sa novom maalossi hpc radilicom i ležajevima
3alfa3:
OK, ali nemoj to dati u servis. Tamo to rade na presama na silu, a ne na "inteligenciju" (grijanje, hladjenje itd)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju