Tehnički kutak > Tuning skutera

rpm meter - zapštekavanje

(1/3) > >>

Antares:
Npr. stojim na semaforu na ljubljanskoj (zagrebačkoj) aveniji, krenem i nema gužve držim gas, skuter ubrzava brojač pokazuje sve ok, nema problema, kazaljka raste od 0 prema 10000rpm. Ali ako je situacija npr. takva da krenem, gužva je i vozim nekih 50kmh pri 7000rpm, ako dam gas skuter već dođe do 60, okretaji su se pri davanju gasa očito popeli jer prepoznam po zvuku, a i logično je jer da se okretaji nisu popeli skuter bi i dalje išao onih 50kmh, ali brojač i dalje još par sekundi stoji na 7000 i onda se tek popne na nekih 9000, kao da zašteka pa se odšteka...
Ista stvar zna biti dok vozim 60kmh pri 8000rpm-a, dam gas i tek  nakon par sekundi se kazaljka počne penjati prema 10000.

To se događa tek zadnjih 2/3 tjedna i ne razumijem u čemu je problem.

dino_sk:
tak je i meni pocela bila blesirat  :icon_scratch:   
sad kad ga nekad upalim nece uopće radit neg ga moram ugasit i upalit,ista je stvar kad sam svjecicu promjenio  :icon_scratch:

dhorvat:
Imal sam svakakvih problema sa obrtajkom ali nikad ovak neš  :icon_scratch:

Mene je znalo zafrkavat kad je vani bilo vruće i imal sam "svoje" cajgere napravljene (mislim na papir na kojem su brojke...) i nadigla se malo naljepnica a da nisam primjetio i onda je znao cajger stat ko tebi... Neznam, pogledaj  :dontknow:

Ak nije to onda je neš do elektronike  :sad3:

dino_sk:

--- Citat: dhorvat2 - 11 Studeni, 2008, 19:47:42 ---Imal sam svakakvih problema sa obrtajkom ali nikad ovak neš  :icon_scratch:

Mene je znalo zafrkavat kad je vani bilo vruće i imal sam "svoje" cajgere napravljene (mislim na papir na kojem su brojke...) i nadigla se malo naljepnica a da nisam primjetio i onda je znao cajger stat ko tebi... Neznam, pogledaj  :dontknow:

--- Kraj citata ---
mozda bi trebalo sam konektor istekat pa ocisti mal i naspricat wd-om ,mozda bi rjesilo problem  :dontknow:
trenutno sam bez wd-a pa necu nis da diram  :toothy11:

dhorvat:

--- Citat: dino_sk - 11 Studeni, 2008, 20:03:43 ---
--- Citat: dhorvat2 - 11 Studeni, 2008, 19:47:42 ---Imal sam svakakvih problema sa obrtajkom ali nikad ovak neš  :icon_scratch:

--- Kraj citata ---
mozda bi trebalo sam konektor istekat pa ocisti mal i naspricat wd-om ,mozda bi rjesilo problem  :dontknow:
trenutno sam bez wd-a pa necu nis da diram  :toothy11:

--- Kraj citata ---

Ne baš sa WD-om ak ima kontakt spreja  :icon_scratch:

Jer WD ima masnoće u sebi da nebi došlo do šlusa kakvog  :dontknow:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju