Tehnički kutak > Injection
Koja osovina i ležajevi za Ditech Morini
PJIta:
Pozdrav,
Zanima me ima li netko na forumu tko je mijenjao osovinu i ležajeve na Ditech Morini motoru.
Već sam promijenio dva koristeći osovinu koju proizvode TOP Performance i SKF ležajevi, ali u oba slučaja motor počinje vibrirati pri brzini većoj od 50 km/h.
Očito je osovina bila centrirana u kućištima radilice.
Je li moguće da je ležaj na strani zamašnjaka C4 i stoga ima veću toleranciju od normalnog ležaja (ne znam koliku toleranciju ima OEM ležaj) i da je to uzrok vibracija s obzirom na to da kompresor zraka djeluje na tu stranu?
Tko je radio ove zamjene, koje su osovine i ležajeve (kodovi) koristili?
Međutim, želio bih ponoviti da je Ditech Morini motor stvarno loše napravljen, imam 5 skutera s nešto više od 15 tisuća km i svi imaju problem s osovinom koju treba zamijeniti....
Hvala
challenbeen:
Only Koyo Japan i NTN Japan :headbang:
PJIta:
Mislio sam na kod za odabir pravog.
Ponavljam, po mom mišljenju problem je u tome što imaju toleranciju na C4, a umjesto toga trebali bi biti C ili najviše C3.
JogFromYamaha:
Nije problem lezaj nego je problem cekicarenje lezaja u poziciju, montiraj ih toplo hladno ili na presu i nece biti problema.
Naravno zamjeri si i dosjede da nisu i oni dobili lufta.
Zamjeri si i radilicu da nije u transportu pala i da nije izbacena iz balansa samo jer je novo ne znaci da je dobra.
Inace taj motor dok je ispravno montiran nema nikakvih vibracija.
ive_91:
Navarivao rukavice radilice i tokario isti na mjeru, radilicu nakon tog centrirao i gas dalje.
Ležajeve većinom koyo ili ntn.
Radio to par puta na više skutera.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju