Tehnički kutak > Garaža

Gilera Runner VXR 200 2005g by Challenbeen

<< < (2/3) > >>

challenbeen:

Trošak samo za glavu: OEM Piaggio gumice ventila - 40e i tokarska obrada glave sa zamjenom gumica, brušenje ventila, ravnanje glave, ispitivanje glave (hidro testom) te zamjena čepa unutar glave koji je istrunuo i razlog miješanja ulja i vode - 70e

challenbeen:

Jubilarno prvo sklapanje 4t od moje strane, i to samostalno  :icon_thumright:
Malo sam se na početku prestrašio, ali išlo je to jako lijepo na kraju! U principu je jednostavno, jedino sam se morao sa YouTubeom posavjetovati kako se dekompresor slaže, ostalo je išlo prirodno. Stavio sam novi senzor temperature, novi termostat, novu brtvu doli, pa novu limenu brtvu gore, nove gumice pržunjera, itd. Poslije sam i nabacio mašinu na ramu, promijenio ležaj u armsupportu, montirao felgu, pa onda i kompletan prijenos (novi Polini variomat 9 rolica, Malossi kevlar remen), te zavidao deklo. Pošto je bilo već kasno, i morao sam na posao, ostatak sam ostavio za sutra. I da, počistio sam karburator, vidio sam da membrana ima sitno napuknuće tako da moram i to nabaviti novo. Uz to, plan je promijeniti sva crijeva do karburatora/vakuma/goriva i od hlađenja i moram nabaviti 3 šelne za crijeva za vodu...

jony b.:
....donesem ti poticaj danas, u butigu direkt....

challenbeen:
Evo ga ekipa, danas ga složio, čak sam sretan brzinom kako se sklapalo, sretan sam kako je sve ispalo, sve po PS. SKuterić je uredan, složen, samo gume me ubijaju... Do ponedjeljka neće doć Pirellice hehe ...  Nakon 15 km lagane vožnje, promijenio sam ulje i filter, te sam nadolio malo vode u rashladni sistem. Sve je čisto, za sad i više nego dobro! 

--- Citat: jony b. - 17 Svibanj, 2025, 14:52:38 ---....donesem ti poticaj danas, u butigu direkt....

--- Kraj citata ---

challenbeen:

Dizao mi je temperaturu ali nije kuhao, pratio sam sa laserskim termometrom, i onda sam eliminirao grijanje karburatora iz sistema hlađenja te sam vidio da se taj dio nije ni ozračio. Čim sam to promijenio, sve se stabiliziralo. Također sam za svaki slučaj, naručio novi: termo prekidač, jer stari nije davao otpor, novi senzor na glavi, jer stari je davao premalu vrijednost od ostalih koje sam imao u šteku, te sam naručio obje pumpe goriva, jer naravno da je donja plastična propišala, a gornja crkla taman pri testiranju skutera... hahaha ... srića da je taman bio iskusni frend kod mene pa me odmah upozorio što je problem... tako da će komplet novi sistem goriva imati, također ću sva nova crijeva zaminiti, te je uz sve naručena malossi bijela centralna koju ću jednom promijeniti kad budem deklo skidao. Popravio sam dio plastike dole gdje je bio ogrebano, te se nadam, uzšpricati kad nabavim sličnu boju, tako da se to ne vidi i da bude savršeniji skuter.
:icon_scratch:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju