Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner VX 125 2006g by Challenbeen
challenbeen:
Do sad idemo polako zbog nedostatka vrimena sa moje strane, skinuo sam armsupport, stavio 6303 SNR ležaj, kupio sam ga lokalno u Perkinscommerce u Zadru, prodavači navode i kunu se da su bolji od Koyo i NTN, te sam ga zato odlučio da isprobam. Definitivno i jest skuplji (7e komad)... u ležaj dekla, uletio je NTN ležaj, pa se nadam da ću uskoro i deklo promjeniti da izgleda više "OEM"...
Za sad je to to, kupio sam i getribu komplet od Atlantic 200, te centralne nogare koje se nadam da ću uskoro montirati... za getribu ću uzeti novi ležaj kola i sam semering, kao i brtvu poklopca, da to sve bude spremno prije nego što se odlučim nabaviti. Za centralne nogare mi fali veća opruga, manju novu imam u šteku... opruge koje sam dobio sa nogarama sam negdje posijao i sad jbg hahaha ...
challenbeen:
Naravno da ima i 200 alu cilindar, kompletan Malossi prijenos od variomata, zvona, kvačila, opruge... još se čudim kako ide ko blesav do 105 gps
Prominija sam mu sad i poklopac dekla, nov bendix, drugi remen (bolje stanje), novi anlaser, nove zadnje pločice i novo ulje u prijenosu sa mojim špecijal miksem. Nisam ništa vraćao nazad, jer ću nastojati gumu sutra odniti kod vulkanizera da nabaci novu Mitasicu iz šteka ... pa da mogu onda sve vratiti nazad kad i to završim, pa ću onda na prednji ovjes...
challenbeen:
Zamijenio sam na skuteru sve što sam mogao, uključujući i gume, i sva crijeva od rezervoara do karburatora, jer dok sam skidao prednju gumu, preko dizalice sam dizao preko ralice, i samo kako je stislo ralicu, krenuo je benzin teći van ... onda sam poskidao sve plastike dole jer sam morao zategnuti ona 2 šarafa koja drže mehanizam za otvaranje sjedala, promijenio žabice i nove šarafe, sad je skuter baš nekako lijepo utegnut i više ne visu plastike u stranu. Ja sam baš zadovoljan. Na novim gumama se vozi odlično!
challenbeen:
Veselo ovih dana, prošao sam do sad sa 850 km od kad je u mene, pri tome da su se desila 2 kvara... prvo sam ostao bez kratkog svjetla a stalno se po noci vozao, tako da sam išao raskopati naprijed instalaciju i vidim fuš koji sam morao odmah riješiti ... to sam pokrpao i stavio novu H8 žarulju nek se nađe.... zatim, išao sam u đir, Pag - Benkovac - Kamenjak - Pirovac - Drage - Biograd - Brala izlaz Zadar1 - Pag i prvo sam mislio da me zajebava kod ključ, i nakon rasklapanja prednje maske, ustanovio sam da je relej anlasera problem i kad ga promrdaš, pali, pri tome da postane jako jako vruć (ne znam jel to normalno)... srića imam u šteku doma nov, tako da slijedi rastavljanje i čišćenje i pinova i zamjena releja, pa nek cijeli mehanizam paljenja bude nov xd
Za sad sam prezadovoljan skuterom kako ide i kako se ponaša u prometu... ima putnu brzinu samnom 110 km/h (130 nizbrijeg) dok mi sa curom ide 125 po satu (140 nizbrijeg)
challenbeen:
Otišao danas VX za Zagreb.
Kupcu sve najbolje želim da ga dugo služi!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju