Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG BB ;) Power

<< < (3/3)

dario007:
Naručio sam novu radilicu, uljnu pumpu, zupčanik uljne, mikroremen i još par sitnica

dario007:
Onda sam sklopio mašinu sa novim lezajima i novom radilicom, ali sam se zeznuo, naručio sam radilicu za Piaggio Typhoon i trebala je doć radilica promjera polutki 90mm, ali nije nego je došla 92mm za novije tipove blokova. Naravno da sam to skuzio tek kad sam sklopio blok i vidio da se radilica ne može okretati, tako da sam odmah nanovo sklopljen blok i rastavio.
Kako bi sa povratom bilo zavrzlame odlučio sam se potokariti polutke sa 92 na 90mm kako nebi morao vračati ili naručivati novu radilicu.
Bilo je malo egzibicije oko toga jer klipnjača šeta i radilica je krvavo tvrda, ali tokar je doskočio i tom problemu i uspješno smo je preradili.

Radilicu sam nakon te ugradnje, vađenja i tokarenja išao provjeriti kako je nacentrirana i jedna strana je u nuli, druga na 1/100 odstupanja, što je perfektno i spremna je za ugradnju.

dario007:
 E tako, idem i po drugi put složiti blok, koristim lezaje koje sam već prije ugradio u blokove, samo trebam radilicu tutnut unutra.
Sad po novom Loctiteom lijepim lezaj na strani variomata jer iz iskustva na AC blokovima često provrti dosjed na radilici na strani variomata, već sam 4 takva slučaja imao, pa ću ovo koristiti zlu ne trebalo.

I lagano sam sklopio i ostatak mašine, uštelao squish dihtunzima, pohonao cilindar i sve postezao kiloključem.
Ali dolazim do novog problema, bez obzira što je kompresija nabijena daleko od originala mašina na okret rukom ide kao da je 50cc i nalazim di je problem. Netko je raspario klip i cilindar i klip je daleko manji od cilindra i jako se lufta u cilindru. Sad uviđam i zašto klip ima obrušenu oznaku na klipu.

Naručujem drugu rabljenu termogrupu koja je tip top i sa njenim klipom dobivam kompresiju da mašinu jedva rukom okrenem. Sad kako nebi imao rasparene klip i cilindar morat ću tu drugu preraditi pa nju koristiti. Rastavio sam termogrupu i mašina je na čekanju dok cilindar ne padne pod bijaks.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju