Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Stator struje/alternator za Yamahu xmax 250i
JogFromYamaha:
--- Citat: ---Citat: JogFromYamaha - 19 Rujan, 2024, 13:51:50
Ne pase to tako niti ce ispravno raditi.
Nabavi originalni stator namotaja.
Imas ga u zmajenskom i u originalnoj izvedbi, cijena ti je cca 200e za original i oko 70 za zamjenski dio.
Kontaktirao masu web shopova i lokalnih servisa. Ne može mi nitko nabaviti za moj model. Ako znaš koju dobru stranicu...
--- Kraj citata ---
Njemacki ebay tije pun tih namotaja od 70-200e imas od rabljenog do novog sve.
Naravno da i ovlasteni servis od yamahe isto moze biti dobar izvor iako mozda jedan od njih nema ali recimo decki u madarskoj svega cuda nabavljaju.
Mastija:
https://a.aliexpress.com/_EIEwdpX Ovaj bi trebao odgovarati jel?
JogFromYamaha:
NEmogu ti napamet reci sta tebi treba ja tvoj motor ne vidim, ti ga vidis.
Pogledaj jel ti pasu stekeri i gledaj da je isti broj induktora i citaj da li je za tvoje godiste i izvedbu motora.
Ako je onda naruci, mozes i prodavacu napisati mail pa nek ti potvrdi.
Mastija:
--- Citat: JogFromYamaha - 25 Rujan, 2024, 15:54:33 ---NEmogu ti napamet reci sta tebi treba ja tvoj motor ne vidim, ti ga vidis.
Pogledaj jel ti pasu stekeri i gledaj da je isti broj induktora i citaj da li je za tvoje godiste i izvedbu motora.
Ako je onda naruci, mozes i prodavacu napisati mail pa nek ti potvrdi.
--- Kraj citata ---
Po svemu odgovara. Ok je je cijena za zamjenski. Bio sam u servisu. Stari stator mi skoro svu instalaciju zapalio. Tako da ću morati i nju komplet zamijeniti :(
JogFromYamaha:
Nije instalacija bezveze unistena, provjeri zasto se to desilo, stator i instalacija su osigurani osiguracima, provjeri ih sve dali funkcioniraju i da su oni koji trebaju biti.
Moras naci defekt jer i sa novim namotajima i instalacijom nitko ti ne garantira da se to nece ubrzo ponoviti.
Pronadi uzrok defekta.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju