Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Serijski NRG ne ide preko 72kmh
vito.sken:
Pozdrav svima nakon dugo vremena i poduze stanke sa skuterima. Naime rijec je o Piaggio NRG power 2005 vodenjak sa 6000 km. Potpuno serijski. Sve radi savrseno osim sto ne ide sasvim kako bi trebao ja mislim. Ide pristojno do 68-70 cca i onda nategne nekako do 72-74cca. Blokade su skinute koliko sam vidio s variomata i auspuha, limic skinut na karbu i dizna 64. Jedino jos ima neko crijevo na auspuhu koje je spojeno na usis cini mi se. Ne mogu uploadati sliku pa se nadam da znate o cemu pricam. Da li mu to crijevo moze smetati da mu zato “fali malo daha” ili da trazim dalje u obliku prijenosa rolice centralna opruga remen. Hvala i sretan sam sto sam nazad na skuteru 🎉
Poggiali:
to crijevo koje ide sa auspuha do masine je povrat plinova, za eko norme, ne utice bitnije..
Taj skuter ide oko 85 po satu serijski, sad puno ovisi i o tezini i visini vozaca..
Jesi kontrolirao prijenos, jel remen original piaggio?
Koje okretaje ti drzi kroz ubrzanje?
vito.sken:
Da, zato i pitam jer serijski bi trebao ic po satu 80-85 i to mi je skroz ok i dovoljno. Ja sam djecarac od 70 kila i 170 “visine” 😂.Remen je serijski ja mislim iako nema nikakve oznake na sebi? Drzi mi okretaje na oko 8000-8200 max.
JogFromYamaha:
Dost je 72 za prehladiti se od vjetra, jer promaja ubiva. :icon_biggrin:
A i dok padnes je i 40 dosta da se posteno razlicis.
72 je cist ok.
Poggiali:
--- Citat: vito.sken - 24 Srpanj, 2024, 17:39:23 ---Da, zato i pitam jer serijski bi trebao ic po satu 80-85 i to mi je skroz ok i dovoljno. Ja sam djecarac od 70 kila i 170 “visine” 😂.Remen je serijski ja mislim iako nema nikakve oznake na sebi? Drzi mi okretaje na oko 8000-8200 max.
--- Kraj citata ---
mjeri remen.. minimum je 17.5 ako je stanjen, moze smanjit krajnju..
uzmi flomic ili olovku, posaraj jednu crtu na variomatu, pa ga protjeraj i gledaj dokle je remen obrisao variomat...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju