Tehnički kutak > Tuning skutera
Piaggio free- Sta posle stage6 cilindra
pitaNS:
Sta,serijska radilica? ? ? I vrti sve dobro? A za prenos ne znam zasto ne bi stavio, koje ti je objasnjenje steva dao da ne stavis?
vladans:
Menjao sam lezajeve na radilici, vrti se super, samo su mi sad otisle one tri male plastike na variatoru pa se bojim da mi ne razdrma radilicu. Steva ih trenutno nema a i stize multivar, pa ce valjda izdrzati...Za gear-up me je pola sata ubedjivao: izgubices ubrzanje, povecaces potrosnju i jedino s cime se slazem, gde ces ga poterati kroz ovu guzvu u gradu...
pitaNS:
dobro je da si bar ležajeve promenio...
Ako su ti se potrošili slajderi na variomatu nije ti baš pametno da voziš jer tu dobija sigurno neke nepovoljne vibracije koje se prenose na radilicu i ležajeve..
a što se tiče gear-upa nije mi jasno kako bi to više trošio, jer bi na isto okretaja postizao veću brzinu...a da ga nemaš gde poterati po gradu to je u pravu!
vladans:
Ima vibraciju na 5km/h koja odmah posle nestane...
Za mesec ide multivar gore, pa da vidimo i to cudo...
A za gear-up kaze: U jako malo slucajeva ga vozis punom brzinom a na manjim brzinama se motor bori sa tezim prenosom, otud potrosnja...
Ja neznam, sta vi mislite?
gokiSP:
nije istina, nece ti nista vise trositi. ja sam imao seriski prenos i kad sam stavio malossi nije nista vise trosio, dobio je puno na krajnjoj i nije istina da se toliko bori sa okretajima. izgubi malo na startu ali skoro nista. isplati ti se to stavit jer ces se vozit sa tim prijenosom 80 pri 7000 rpm, a sa seriskim bis se vozio 80 pri 8000 rpm ( to sam napisao bezveze samo radi primjera) tako da ce ti se motor manje vrtit i duze ce trajati, nece odmah dolazit do kraja okretaja.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju