Tehnički kutak > Tuning skutera
Vespa ET2
Poggiali:
to je ono sto pricam, ali ima puno ljudi koji kad skuter ide slabije razmisljaju o tuningu, a skuter u raspadu i jedva dise...
Nadji na ovoj stranici shemu svog modela, pa pogledaj kojim redosljedom idu djelovi...
https://www.easyparts.com/models/Vespa-ET2-m6230
Nemoj kupovati "no name" rolice, cesto se prebrzo raspadnu, i metalni djelovi mogu napraviti stetu na variomatu... ako je bas lose stanje, pogledat mozda nadjes rabljeni ok variomat, koji ce i dalje bit miljama ispred kineskih kopija...ako nista ne nalazis, gledaj onda malossi polini itd...
to je mala masina, sa malo konja i svaki defekt u prijenosu se jako osijeti.. sve mora biti uredno..
vespaet2:
variomat necu mjenjat za sada, samo cu zamjeniti klizace i rolnice dok ustedim koju marku
skuter sam po pravcu vozio 65 sa novim remenom, ocekujem jos koji km/h dok zamjenim sve sta planiram(dizna, rolnice, klizaci)
vespaet2:
posto mi se odavno malko ispuhala guma, tek sam je danas napuhao i otisao na cestu da vidim kako ce sada vespa ici
bez naginjanja sam izvukao 68-9 po satu, a kad sam se nageo isao sam 72-3 km/h sto mi je odlicno s obzirom na dosadasnjih 60 km/h
sada stedim za nove dijelove i nadam se da cu izvuci jos malo na krajnjoj brzini kada ih zamjenim
htio bi se jos zahvaliti svima koji ste me odgovorili od "tuniranja" vespice i savjetovali da samo zamjenim potrosene dijelove, i oprostite jer sam bio dosadan sa glupim pitanjima ranije, ali nadam se da razumijete kako je kada ste novi u necemu i ne razumijete se previse(vjv cu i nastavit bit dosadan u buducnosti ako mi se ukaze neki problem hahah)
vespaet2:
prijatelj mi salje oglas za polini hi speed variomat i govori mi da sa njim mogu dobiti barem 2-3 km/h krajnje brzine, a nije mi ni skup koliko sam mislio da moze biti
75e je cijena, za tu cijenu dobijem variomat, poklopac variomata, centralnu oprugu, klizace, bolcnu, rolnice 6,3 gr i TC(valjda se misli na torsion control)
je li isplativo to uzet za serijalu, sta tocno ocekivati od tog variomata na serijali?
dario007:
A zašto ti malo ne prolistaš po starijim temama? Na ovom forumu imaš 400 tema di su ljudi stavljali variomate, tako da mozes vidjeti šta se stavlja i šta valja..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju