Tehnički kutak > Tehnička pitanja

P:akumulator fila preko 17v

<< < (2/4) > >>

JogFromYamaha:
Pazi dobro, zna sulfatizirani akumulator isto dizat jako voltazu jer zbog sulfatizacije nemoze apsorbirati struju.

CheckEngine:

--- Citat: fantomix - 05 Veljača, 2024, 16:11:22 ---Nakon sta sam danas stavio u svoj skuter apriliu atlantic 250ie (2007.g)  napunjeni akumulator isao sam sa multimetrom izmjerit kak puni, na leru oko 13-14v a kad dam gas skoci preko 17v, o cemu se radi? Jel to cikno akumulator ili nesto drugo? Hvala unaprijed i pozdrav svima.

--- Kraj citata ---
Meni je bio slicn problem samo na drugom skuteru, nazalost nisam obracao paznju na to pa mi se u voznji zapalio i regler i iskipio akumulator

fantomix:

--- Citat: JogFromYamaha - 06 Veljača, 2024, 17:43:46 ---Pazi dobro, zna sulfatizirani akumulator isto dizat jako voltazu jer zbog sulfatizacije nemoze apsorbirati struju.

--- Kraj citata ---
sta to tocno znaci da je mozda regler dobar ali da je akumulator krepo?

fantomix:

--- Citat: CheckEngine - 06 Veljača, 2024, 17:52:45 ---
--- Citat: fantomix - 05 Veljača, 2024, 16:11:22 ---Nakon sta sam danas stavio u svoj skuter apriliu atlantic 250ie (2007.g)  napunjeni akumulator isao sam sa multimetrom izmjerit kak puni, na leru oko 13-14v a kad dam gas skoci preko 17v, o cemu se radi? Jel to cikno akumulator ili nesto drugo? Hvala unaprijed i pozdrav svima.

--- Kraj citata ---
Meni je bio slicn problem samo na drugom skuteru, nazalost nisam obracao paznju na to pa mi se u voznji zapalio i regler i iskipio akumulator

--- Kraj citata ---
hvala na upozorenju, ma nema navazanja dok to ne rijesim,ali sad neznam dal da idem kupit taj regler i zamjenit ga ili da ja skuter vozim u servis pa nek se oni tamo igraju, ako je riknuo samo akumulator to ce mi valjda reci, a da dajem 85e za regler i promjenim ga a onda simptomi ostanu isti  :happy3:

fantomix:

--- Citat: Poggiali - 06 Veljača, 2024, 02:09:39 ---broj 5

https://www.easyparts.com/explodedview/Genuine-parts-Aprilia-Atlantic-125-250-E2-2006-2008-(EMEA)-Battery-Regulator-CDI-m7237-d84042

--- Kraj citata ---
Ja tu ne vidim mjesto di je zaserafljen regler? Na 500 je pored trube sto bi znacilo sa prednje ljeve strane, a onda je valjda na 250 isto?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju