Tehnički kutak > Garaža

Beverly 250ie

<< < (6/6)

challenbeen:
Da si mi reka, da bi ti original koje proizvodi ista tvornica u kini a kupljene na aliexpressu za 15e komplet...

stipe:
Hebat ga sada...

29.700km

Prosao tehnicki, 115eura ukupno...

stipe:
slao sam dariju poruku pa mi javlja gresku...

evo, jos 200km pa cu na beverlyju imati ravno 30.000km, plan mi je srediti komplet prijenos, znaci novi remen, klizaci, rolice, zadnja opruga i vidjeti stanje one male remenice u sredini...

na svaki skuter koji sam imao sam stavljao malo lakse rolice, lipse se vrti i bolje ide pa sam mislio i na ovoga...

sifra za original rolice je 849480 (21x17, ljubicasta boja) a na netu pise da je 13 zarez nesto grama (13,5 negdi pise 13,6 ili 13,8)

za karb verziju sifra je 842870 (21x17, zelena boja) i gramaza je 11,5 grama...

20 200ccm verziju sifra je 4857135 (20x17, plava boja) i gramaza je 11g

na prijasnjem beverlyju (karb verzija) sam imao valjcice od 200ccm, znaci samo pola grama su bili laksi i skuter je super isao, jako lipo ubrzavao

sad me strah ako stavim rolice od 250 karb, laksi su 2grama, da mi ne bi dizao previse okretaje.

ne znam da li je bolje ostaviti sve original, ili uzeti lakse valjcice... strah me da ne bi na kraju isao presporo...

i na koliko kila se steze vijak na radilici? imam kilo kljuc pa bi to propisno sredio...

Poggiali:
stavi obavezno dr pulley ili tech pulley, mozes 2 g lakse

dario007:
Za dimenzije centralnog federa u servisnom manualu imaš navedeno na kojoj mjeri je za zamjenu, tamo imaš i sile pritezanja raznih šerafa i matica, kao i dimenziju i težinu rolica koje su išle u pojedini model.

Za težinu rolica možeš kombinirati, samo ti recimo verzija od 200cc ima 20.6mm, a navode da je 21mm.
Najbolje smontirati obrtaljku, imati vagicu i olakšavat si rolice dok ne dobiješ okretaje koje trebaš. Ovak napamet može bit bolje, a i ne mora.
Rolice si isto pregledaj prije nego ih kupiš jer u večini slučajeva nisu za zamjenu.

https://www.manualslib.com/manual/1111851/Piaggio-Beverly-Cruiser-250ie.html?page=12#manual

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju