Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Gilera Runner 250(gp1) - Cudan zvuk i para s desne strane glave, pomoc…
jerkovic250:
Pozdrav svima, posto sam poceo pripremati skuter za registraciju stavljanjem originalnog(puno tiseg) auspuha imao sam priliku cut cudan zvuk sa desne strane glave motora pri vecim okretajima i bacanje neke pare??? Masina je gp1 250 karb na novijoj gileri runner… pred neki dan preslozena stavljen je novi klip karike sve brtve, novi ventili u glavi i jos par sitnica… uglavnom masina je tiptop, radi i ide odlicno i taj problem ne ometa rad samog motora nego se jednostavno dogadja i ne mogu skuzit zasto, paru koju sam spomenuo baci iz neke male rupice koja se nalazi iznad svjecice na glavi. Mozda sam glup i simptom je ocit za neki problem ali ja ovo u zivotu nisam vidio i zelim rijesit da izbjegnem neko vece sra**. Svaka pomoc, ideja, usmjerenje dobrodosla! Hvala unaprijed.
Video se nalazi na linku ispod:
https://youtube.com/shorts/q3vilsMSrDk?si=Ab58PjdYfaSks3nW
challenbeen:
ta para ti more bit ispušni plin tj pušta na granu ili spoju grane i glave
jerkovic250:
Nije to sigurno, ovo pusta grana od tvornickog auspuha pa malo prdi, para se dogadja bas istovremeno kad i taj zvuk kad melje i povezano je, i vidio sam fizicki kako svaki put izadje na tu malu diznicu ili sta je vec na glavi iznad svjecice. Iz glave je 100% provjereno samo ne mogu skuzit uzrok i strah me da se sta ne razleti…
Poggiali:
pa jel to pipac za odzracivanje na glavi? Moze bit da ti pusta.. daj rastavi plastike i poslikaj..
jerkovic250:
Mislis na poklopac termostata? Nista od toga nije znaci nit je povezano sa vodom nit sa auspuhom najvise me brine taj zvuk koji se cuje u videu pogotovo prvi prvom dodavanju gasa… doslovno na vecim okretajima nesto melje i istovremeno baca van tu paru sta je vec… zaboravio sam napomenut da su takodjer ventili postelani… sve je uredno s masinom jer je rastavljana i pregledana te su stavljeni prethodno navedeni dijelovi novi i zato mi nije jasno u cemu je problem
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju