Tehnički kutak > Garaža

Runner 180 no2

<< < (11/15) > >>

dario007:
Tako da sam došao oko 1h ujutro doma sa felgom i onako isfrustriran ju šmirglao i pripremao za lakiranje do 5 i 30h ujutro, onda odspavao do jedno 10h i pripremio da to odmah polakiram. Evo par slika tih priprema.

dario007:
Evo polakirano do kraja

Odradio sam balans, utege pofarbao u crno, nove šerafe i smontirao.

dario007:
Naravno da ne može sve po planu ići, pa neki naručeni dijelovi ne odgovaraju. Kupio sam distancu čeljusti baš da ne moram sam raditi, ali su falične i pločice love van diska. Tako da cu ih skinuti i poslati ih nazad, već sam reklamirao problem.
Evo kak to izgleda.

A ovako izgleda moja koja je praktički rađena sa mjerama na licu mjesta, bez ikakvih nacrta, pa je sve tip top.

dario007:
Slijedeće na red je došlo uređenje auspuha kako bi mogao sve montirati i upaliti skuter. Imao sam poprilično dobar auspuh, jedini problem je bio taj da je neko razbušio šerafe lima i netko je pao na lim pa se taj dio di su donji šerafi udubio. I bila je jedna mala pukotina na nosaču pa je i to trebalo povariti i pojačati odmah nosač.
Auspuh smo kod Zvonkeca grijali autogenim i izvukli te udubljene dijelove i povadili smo šerafe van, te povarili dijelove koje je trebalo.

Imao sam i jedan lim koji je bio na drugom auspuhu i bio je malo sprešan od pada pa sam njega poravnao da je praktički nov.
Ovakav je bio

I nakon ravnanja i šmirglanja

Slijedeće na red je došlo brušenje auspuha, mazanje antikorozinom i farbanje.

I montaža auspuha, kombinirao sam više grana jer nije baš pasalo kako treba, oa sam na kraju malo šlicao rupe na grani i na kraju sve lijepo upasao.

dario007:
Nakon paljenja sam uočio da skuter prepunjava akumulator na 17v, pa sam zamijenio regler i sad je na 14.4V. isto tako sat od stanja goriva skoči odma u max kad se kontakt da, a rezervoar skoro prazan. Probao sam i sa drugim satom i ista stvar je. Mjerio sam taj plovak još dok je tank na stolu bio i nikakve otpore nije davao mjenjanjem pozicije, tako da je 99% plovak neispravan.
Slijedeči problem je bio curenje goriva na čašici karba i prelijevanje goriva u auspuh i filter zraka. Taj dio dam riješio brušenjem čašice plovka na ravnoj površini i detaljnim čiščenjem dijela di iglica naliježe.
Malo sam se i provozao sjedeči na rami skutera i skuter ide baš jako jako dobro s obzirom na setup.

Evo i snimke prvog panjena di još nidam odzarčio sistem niti išta štelao po karbu pa se i ugasio za 10ak sekundi.

https://youtu.be/OPLISnzH33A?si=0QIrdHuDhkO10iqp

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju