Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Runner 50 DD ne pali
Volf:
Pozdrav,
radi se o Runneru 50 DD koji je stajao 10 godina u zatvorenom prostoru bez paljenja..nakon podosta kurblanja upalio je i pala je odluka da ga restauiram(moj prvi put)..uz puno citanja po forumu i videa na YTu motor je rasklopljen i ponovo sastavljanjem..sljedece stvari su promijenjene: Radilica, svjecica, rolice, mikroremen, remen, opruga, oprugice, lezajevi, semerinzi, vodena, sva crijeva, sve cijevi usisa, klip i karike, filter zraka stavljen red sponge..sve detaljno ocisceno i s obzirom da je upalio bez promjene icega ostavio sam i stari weber 12mm.
Nakon promjene svega ovoga skuter je upalio i radio 3 dana na leru normalno, palio na prvi zub..sve dok weber 12 nije krenuo prelijevati gorivo, plovak vise nije zatvarao i skuter vise nije palio. Nakon toga sam odlucio kupiti neki jeftiniji zamjenski dellorto 17.5mm i skuter i dalje ne pali..pregledao sam semeringe radilice i ne pustaju, kompresija mi prste baca van i na okretanje magneta ili variomata se osjeti takodjer kompresija(nisam tocno mjerio jer nemam mjerac), provjerio sam i lamelice i izgledaju mi ok i na puhanje dihtaju..karburator dobiva gorivo i vakum pumpa radi..svjecica baca iskru, magnet je na svom mjestu..
Znaci desava se sljedece..skuter ne pali i svjecica kao da ne dobiva dovoljno goriva, nakon kurblanja samo je minimalno vlazna..probao sam i ulijevanjem goriva u cilindar i opet ne pali..ne znam vise sta da radim..ima li ko kakvu ideju? Ispricavam se ako je sve nabacano i nejasno, ali potrudio sam se dati sto vise informacija..
robyakarider:
si probao drugu svjecicu?
Volf:
Imam staru i novu i na obe je palio dok nije ovo s karburatorom bilo pa nisam jer mi je cudno da bi se obe pokvarile u isto vrijeme..
Primjetio sam kad sam gledao dal baca iskru da me malo struja zdrma dok drzim onu lulicu od svjecice, jel to normalno ili moguce da to pravi problem?
dr.mrgood:
Probija ti kabel ili lulica, to promijeni i palit ce.
dario007:
Jesi gledao dal ima iskre?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju