Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Mijenjanje antufriza xmax 250 2013

(1/4) > >>

autobus:
Pozdrav društvo.
Trebao bih na dotičnom skuteru kompletno zamijeniti antifriz. Znam da dole na pumpi treba odvojiti cijev, ali da sve istekne gdje još? Moj ima neki čep u prostoru za gorivo i kontrolni prozorčić dole desno. Molim vas cijelu proceduru i koliko mi treba antufriza

Poggiali:
evo listaj...

https://www.manualslib.com/manual/827028/Yamaha-2010-Xmax-Yp125r.html?page=145#manual

autobus:
Hvala.

autobus:
Imam problem. Ispustio sam antifriz iz donje cijevi kod pumpe i osvrnuo onaj vijak na pumpi. Ispustio sam i iz posude sav antifriz. Sa pumpom još ispustio nešto malo iz sustava. Sve zajedno mi izašlo oko litre. I sad punim radijator uđe mi oko pola litre i 2.5 dcl u posudu. Pa gdje mi se zadržalo još starog antufriza ( ako je?). Nisam odvrtao termostat da ulijem direktno u cilindar. Upalio sam ga da se ugrije ali je počela temp rasti pa sam ga ugasio. A na odzračni vijak mi nije antifriz izlazio?? Tj odzrsčni vijak je sve vrijeme bio odvrnut dok je motor radio. Taman da je i ostalo nešto starog antufriza što sumnjam morao je povući u sistem. Dali sam trebao direktno natočiti skinuvši termostat. ? Stavio sam ukupno oko 9 dcl. Temp mi došla do pola, ne usudim ga se više držati upaljenog kad mi neide niš na ozraćni vijak. Možda griješim? Naravno, sad sam glupan shvatio. Dok uljevam antifriz odušni vijak mora biti skroz uklonjen. Utoliko sam još 3 dcl i sad je sve ok. Budala

Beverly200x:
Ja bi na tvom mjestu napravio kao u manualu ii/ili  kao u ovom videu ...

Nemam xmax ali mislim da ti taj odzracni vijak ne smije bit odvrnut dok motor radi. Ja sam ga isto ostavio odsarafljenog kad sam mijenjao na Beverlyu pa mi je temperatura odma skocila u crveno... Koliko sam skuzio, kad ispustas antifriz trebas odsarafit oba čepa,crijevo i taj vijak da bi sve izislo i nakon toga sve vratis nazad i dodajes antifriza dok ne pocne izlazit na odzracni vijak.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju