Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Nexus 300 bijeli dim na jacem gasu i pucanje iz auspuha
Laviper:
Pozdrav ekipa, udomio sam nexusa ponovno, u relativno lošem stanju je bio.
Mjenjao sam usisnu prirubnicu, cistio "leptir" gasa, ulje novo, remen i variomat.
Skuzio sam, tj kolega koji je vozio iza mene je skuzio da na jacem gasu iz auspuha baca bijeli dim koji smrdi nesto kao izgoreno gorivo ili mozda ulje. Takodjer na serijskom auspuhu dosta cesto prakitcki stalno propucava na auspuh kod pustanja gasa pri stajanju tj kočenju.
Skuter normalno ide, vuce radi, u leru malo zna trznit tipa 100 obrtaja gore dole.
Odakle da krenem?
Hvala unaprijed
Poggiali:
otvori rashladnu, pogledaj da nema ulja, ili da nije zapuko di dihtung ili aluminij, pa pusta antifriz... ako trosi ulje dimi plavkasto...
pucanje auspuha cesto bude do ne dihtanja, negdi dobiva zrak od cilindra do topa...
Laviper:
Provjerio antifriz, cist bez tragova ulja. Znaci dalje kupusanje sa klipom cilindrom i karikama kreće pretpostavljam?
Poggiali:
a ne znam, ja bi probao jos zamjenit ulje i filter, 5w40, pa pratit ulje, vidit jel mjesa benzin i ulje ili trosi ulje... na kraju mogu bit i gumice ventila...
ako ces ic na karike, kupuj samo original piaggio dijelove..
kolko ti trosi goriva?
Laviper:
Ulje promjenjeno prije mozda 200km. Eni -ride i novi filter gore. Da stvar bude najgora nekako od onda sam i skuzio da je poceo dimit.
Ulja mi je skinio cca deci od zamjene, pa sam nadolio.
A goriva trosi kolko sipam ;D nisam pratio potrosnju nesto pretjerano
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju