Ostalo > Razne offtopic teme :)
Kako naučiti skupinu vozača automobila da moraju paziti na motocikliste?
Beverly200x:
Danas se dogodila nesreća u kojoj je žena u automobilu oduzela prednost(nije stala na STOP) balonji od 16 godina bez vozačke. Zna se ko je kriv i ne opravdavam ovog bez vozacke...
Mislim da se to svakodnevno događa samo možda ne nastupaju teške ozljede pa i ne izlazi u vijestima.
Kako tome stati na kraj? Zakoni se ocito ne provode ili nisu dovoljno strogi? Kojem se Bogu pomoliti da ne dozivis nesrecu? Je li to Jahve,naš Bog, Alah ili vjerovati u hinduizam pa ces se pomiriti da ćeš se reinkarnirati npr. u kokota i ševiti 50 puta na dan?
Meni ne pada ništa drugo na pamet nego integrirati koplje ili mač ispred motora pa lijepo ako idem ja dole ideš i ti samnom.Možda ces obratit pažnju drugog puta(ako ce ga bit) i shvatit da sjedaš u nešto s čime možeš lako odnijeti život.
Možda bi ta ideja prošla na nekom custom Harleyu ili caffe raceru ::)
Poggiali:
na zalost, sve vise teladi je za volanom, ne oduzimaju prednost samo motoristima, vec svima... svaki dan kad se vozim desi mi se oduzimanje prednosti... vec znam mjesta na kojima se ukljucuju sa sporedne i 99% ce mi oduzeti prednost...
Ostaje ti da se vozis sa pretpostavkom da ce ti iz svakog slijepog zavoja izletiti netko, da ce ti sa svake sporedne ceste izletiti netko i uvjek moras kalkulirati alternativu u glavi :/
stipe:
evo jucer mi je dido u fiat unu oduzeo prednost, ja u caddyju, i da ga ne udarim isao sam u drugu livu traku, ali je odlucio da su obe njegove, tako da sam morao ici u suptrotni smjer da ga ne uradim... kad sam stao i vidio njega od 100g (i nju pokraj njega) pitam se koji k**ra* uopce radi za volanom, ni ne vidi, ni ne cuje, ni ima rekaciju dostojnu vožnje...
https://youtu.be/riiHyXzEjpc?t=103
Corector:
Dobre gume i kocnice, interesirati se oko istog i traziti se u tom polju. Naravno, to malo koga zanima, a nakbitnije je stati i izbjeci.
Pa dalje graditi iskustvo pomalo. Ne presakati korake inace si u crnom dijelu statistike. Balkanski mentalitet neces prekrstiti, nego moras biti 100% spreman, ako nisi, mani se toga ili nije sramota voziti 50ccm. Prosao sam s 50ccm veci radijus nego 70% danasnjih vozaca 2 kotaca bilo cega.
Iako, definitivno je najsigurnije kada gustas sto ga imas, a ne vozis ga. To je najzdravije.
Zmajur:
Nisam iskusan vozač, uglavnom držim se urednih 50kmh, +- 5, znaci, lagana penzionerska vožnja. Tu i tamo ga potegnem iznad "blokade" po potrebi dokle god može. Opet, 90% njih, prestižu me na svakakvim relacijama vozio se ja 45 ili 70kmh....i to da me doslovno zguraju na rub ceste. Toliko o njima...
Sada uglavnom kad vidim nervozu iza sebe, zmigavac i dajem se sa strane.... Opet to neprestano gledanje u retrovizor je pomalo iritirajuce...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju