Tehnički kutak > Garaža

Gilera Nexus 500 ie 2008 by Challenbeen

(1/11) > >>

challenbeen:
Još jedan od 4t artiljerije koji prolazi mojim rukama i mojim servisiranjem. Ovaj puta sam ispunio svoj dječački san pa sam zato želio uzeti Nexusa u vrhunskom stanju. Novci su već bili pripremljeni za njega preko godinu dana, ali svaki put kad bi išao gledati Nexusa bilo bi stanje kaosa, jednostavno loše održavani primjerci, protučeni, prevelike kilometraže, sve do nekidan gdje sam refreshao Njuškalo stranicu i samo se pojavio ovaj Nexus. Ja sam ostao paf. Poslao sam odmah link Dacerovsu i nagovarao me jedan dan da se čovjeku javim. Na kraju sam pukao, javi se, tražio snimke i otišao u Zg jučer i evo nas na Pagu drajvamo se. Nemam što puno duljiti, sve ogrebotine koje skuter ima ima od garaže od 1 vlasnika, samo je smetao i tjerao se vamo-tamo i na kraju prodao drugom vlasniku sa 31.000 km gdje je bio godinu ipo dana. Kod mene je završio sa 33.600 km. Našao sam ga kraj bolnice Rebra odmah do Maksimira... Odmah sam tripnuo sa njime prema Jurki66 po neke dijelove a zatim Franu u Zaprešić gdje je nastala ova fotka ispred Konzuma i kraj Caddy... Od Zaprešića pičimo na Lučko i Autocestom kući... Išao bi starom cestom svakako, ali imao sam druge obaveze i nisam mogao priuštiti prevelik gubitak vremena (morao sam biti u Zadru do 19h). Tablica je skinuta sa fotkanja sa dogovorom trenutnog vlasnika. Prijepisu se nadam u utorak (jutros nisam stigao). Sve u svemu jaaako sam zadovoljan iako je prijenos čista serijala pa se osjeti rupa u ubrzanju. Deklo je trenutno nemoguće za skinuti radi krvničko stegnutog šarafa na primaru getribe, tako da moram pronaći način kako skinuti (fora sa držanjem kočnice ne pali) a udarni mi je od Parkside preslab.

Svakako sam sa Dacerovsom dogovorio Pulley rolice od 15gr, svakako ću uzeti novi remen Mitsobushi, OEM klizače i centralnu oprugu, ležajeve za deklo, ležaj za arm support, ležaj za ublaživač udaraca, i naravno 2 filtera ulja i 2 fitera zraka. Ulje imam Repsol 5w40 koji je ostalo od X9, a ulje za getribu imam (ELF 75w90).

E i da, jutros sam odmah promijenio već ulje tako da je službeno šarafanje po njemu krenulo hahahaha ...

challenbeen:

Deki.:
Odličan je!
Uvijek sam se pitao di mu je filter zraka

Beverly200x:
Super !!

Dobrodosao nazad u klub Mastera  :icon_biggrin:

I moj saraf na primaru je isto bio krvnički stegnut pa sam sa udarnim(zateže na 100Nm) zatezao-otezao i odsarafio sam ALI po manualu bi trebao kupiti okasti kljuc 21 da mozes racnu sa gedorom 10 mm upregnuti u pod i odsarafiti sa okastim.

Kakav je  zvuk sa tim auspuhom?

challenbeen:
haha da, radi filtera zraka nema mjesta pod sjedalom.. katastrofa. Sporcki skuter. Nema što... nije mi se dopao hahah

--- Citat: Beverly200x - 29 Travanj, 2023, 19:51:22 ---Dobrodosao nazad u klub Mastera  :icon_biggrin:

--- Kraj citata ---

izvuka si se, nisam odmah komentirao  :dontknow:

Zvuk je bolesno dobar. U Tunelu jekaaa ajme ajme ježiš se... u gradu se svi okriću za tobom, a dost motorista se okrene za tobom misleći da nešto brutalno prolazi a ono kad vidu nexus, okreću očima.. haha imam doma MIVV spuh za ovaj Nexus, treba ga samo popraviti (dobio sam i OEM sa ovim skuterom) tako da bi možda i pokušao presložiti nešto jer mi MIVV ima protočniji zvuk i ima DB killer.

što se tiče šarafa, tu sam bez komentara.. moram nabaviti neku udarnu koja to može ošarafiti, nemam crijevo na kompresoru koje to može izvesti dok topa udarnu na zrak imam...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju