Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Jet force C-tech 50 problem

<< < (6/10) > >>

JogFromYamaha:
Dobro je to samo s smirgl papirom  prodi po cilindru kruzno da se maloizmatira i vozit ce to.
podmazi cilindar i mora klip s karikama normalno uci

Mulja:
Kako može biti kada uopće nisu mogli sa klipom ući u cilindar? Malo sam ih pobrusio i napravio zazor od nekih 0,2mm (mjerio sa listićima) i onda normalno ušli u cilindar. Sve sam danas sastavio i stisnuo cilindar kiloključem i kada sam nalio tekućinu u hladnjak lagano počelo vlažiti između glave i cilindra. Da li se brtva može namazati sa silikonskim brtvilom jer u uputstvima od peugeota piše da ne?
Ovo je brtva glave

Poggiali:
ovo kaj se karika tice, ako su  na klipu i okrecu se lagano, dobro je, ako nejdu u cilindar mozes im malo liznuti krajeve da udju, ako si to napravio, dobro je...

ako ti slini, jesi 100% ocistio glavu i cilindar? Da se nije pokrivilo nesto ako je bilo pregrijavanja :/ U tom slucaju mozes probati sa diht masom...

Mulja:
Glavu i cilindar sam bio dobro očistio, ispuhao sa kompresorom i obrisao sa papirnatim ručnicima. Kada sam sklopio motor i testirao kompresiju bila je oko 5.5 bara sa novim karikama. Bio sam ga uspio upaliti i na kratko je radio ali poslije toga nikako više ga nisam mogao upaliti. Još jedna stvar kada bi ga zavergao kao da se čuje neko cviljenje. Kada sam skinuo glavu i cilindar  na cilindru se vide mali risevi od zazora prstena ali i na suprotnoj strani od cilindra gdje nema zazora. Gledao sam klip i karike i nema oštećenja na njima. Sa prošlom brtvom glave sam prošao nekih 2000 km i stavljena je prije 2 godina.

JogFromYamaha:
Cilindar je od temperature popigan zato ne dihta i zato je u hodajucoj povrsini samih karika jako tjesno, citaj izvitoperen je i treba drugi.
Nikakvo lizanje karika ti nece dugorocno pomoci jer one zesu po godovima cilindra i brzo ce se potrositi ili napraviti stetu na cilindru.

Idi nekom majstoru koji tokari pa neka ti sa mikrometrom izmjeri cilindar

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju