Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Malaguti F12

(1/2) > >>

Malagutif12:
Pozdrav ekipa, novi sam na forumu, i sve Vas pozdravljam,

Imam u garaži Malaguti F12, vodeno hlađenje, doslovno nov.

1200km, 1. vlasnik.

1. Koje ulje je najbolje uzeti za njega, cijena nije bitna, mašina je stock, ništa nije dirano ni mijenjano.

Neki govore sintetika, neki polusintetika, neki ovo neki ono, pa da čujem Vaša mišljenja.  :) :)

Pozdrav!

Poggiali:
uzmi polusintetiku, koja god ti je draga, odnosno koja ce ti imati ok miris... jbg, ja sam uzimao mobil 1 samo radi mirisa..

Malagutif12:
Znači, ipak sam bio u pravu, da taj motor nema potrebe za full sintetikom?

Drugo, puklo mi malo crijevo na uljnoj pumpi, pa moje pitanje, kako se pokazala ta pumpa na Malaguti motorima?

Jeli preporuka ostaviti ju, ili ju izbaciti i miješati gorivo sam?   ???

I još jedno za kraj, koju polusintetiku Vi uzimate i kako ste zadovoljni?

Hvala na odgovoru.

zvonkec92:
Valjalo bi skinut magnet i namotaje pa stavit frišku mast kaj podmazuje zupčanik uljne jer se s godinama org mast skori pa to ide na suho, crijeva ulja i benzina promjenit ako su trula, koje god ulje natočiš nečeš pogriješit

Malagutif12:
Da, hvala zvonkec na savjet u vezi uljne, svakako mislim ga registrirat, a prije registracije promijenit crijeva, remen, svjećica, antifriz i morat ću karburator reparirat vjerojatno jer kad ga upalim teče mi benzina, a dok je ugašen ne teče..

Također ta benzina koja je curila je vjerojatno nagrizla crijevo od pumpe ulja i svo mi je ulje iscurilo po podu, ne znam jeli pumpa povukla zrak...

Još mi daj savjet, dali maknut pumpu ulja, kako se pokazala na Malaguti? Dal ostavit ovako i ozračit pumpu, ili sam miješat gorivo?

Usput, ako netko zna, koji remen ide u Malaguti F12, vodeno hlađenje (ako to igra ulogu)..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju