Tehnički kutak > Garaža
Aprilia Atlantic 200
du_vlaho:
Najbolje ti je uzet marker i poteći crtu iz sredine do kraja variomata svaki put kad rastavljaš da vidiš da li ti remen izlazi do kraja. I svaki put kad nešto promjeniš da zagriješ motor i testiraš ubrzanje, top brzinu i da vodiš evidenciju o tome. Naravno uvijek vozi istu dionicu.
Da li ti je remen nov? On se tokom vremena stanji, otegne i poremeti omjer.
Mislim da je 15 sekundi što si imao sasvim ok ubrzanje za 200ccm skuter. Ipak treba uzet u obzir da je Atlantic krstarica od 170kg. Ako te tješi meni je Majesty 400ccm kad sam mu izvukao maksimum imao 10.5 sekundi do 100, a trenutno sam na 12 sekundi. Moguće da me aplikacija vara jer mi uzbrzanje po osjećaju djeluje sasvim korektno.
Zatim u priču dolazi druga stvar, a to je potrošnja. Manji okretaji = manja potrošnja. Naravno pritom je cilj gađati minimalne okretaje na vrh gasa i što veće kod punog gasa radi (među)ubrzanja.
Idealno podešen prijenos je kompromis između ubrzanja i maksimalne brzine :laughing7:
Što se tiče opruga kvačila od Malossia - na svakom, ali svakom skuteru su mi tokom vremena popustile. Toliko popuste u par godina da najtvrđe postanu mekše od serijskih.
zedooo:
Sve jasno...trenutno me veseli maksimalno ubrzanje i da mogu 120ici (kratka relacija autoputa). Vec sam gledao druge makine ali budem gurao jos ovih 200cc kolko ide.
Odlicno da si mi potvrdio za Malossi centralne, tako sam i izmjerio. Cak i na Baotianu sam imao isti problem nakon jedne sezone :happy3:
zedooo:
Stigao quick throttle :toothy9:
Malo lemilicom :toothy11:
Privremeno gotovo! Sad jos skemijat prednju plastiku da pase (nema mjesta zbog ogromnog ignition prekidaca)
zedooo:
Danas djirec od bolnice na Blatu preko Bistre, pa do jezera na Sljemenu, pa malo offroada do Tomislavca i nazad preko Zagreba do Blata :headbang:
zedooo:
Skrpal napokon plastike oko gasa da moze proc tehnicki. Kad bude cajta zdizajniram i isprintam novu kak se spada, zasad je ovo prolazno :D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju