Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Beverly 350 nizak ler gas
JogFromYamaha:
Ne diraj nista vozi ga na servis i neka rjesavaju kako got znaju.
I termostat treba novi.
mstipcevic:
....da se nadovežem na ono moje pitanje o vremenu potrebnom za zagrijavanje na radnu temperaturu....stavio sam novi termostat i novi senzor temperature, ali nema promjena. Dakle, temperatura se jako sporo diže. A kada kompjuter dobiva informaciju da je temperatura niska / niža, onda, vjerojatno, daje i bogatiju smjesu...više goriva, automatski je i potrošnja veća. S obzirom da najčešće vozim relaciju od kuće do posla i nazad (cca 3,5km), meni se skuter nikada ne zagrije.
Supruga vozi BV 300. Baš sam neki dan upalio svoga (350), nakon 5 min sam upalio i njenoga. Nakon 5 min od paljenja njenoga (znači 10 min nakon što sam startao svoj), njezin je već skoro bio na radnoj temperaturi, a na mome se kazaljka diga za 2 crtice. To mi ne izgleda normalno.
Možda je greška i u samom pokazivaču u komandnoj tabli, možda se motor i zagrije na radnu temp brzo, a pokazivač pokazuje krivo. Što mislite??
mstipcevic:
Dakle...našao sam, ali ne i rješio problem, koji to možda i nije. Nakon 15ak min vožnje po gradu, kazaljka pokazivača temperature bila je negdje ispod pola između 50 i 90, znači nešto manje od 70ak stupnjeva. Sa laserskim beskontaktnim termometrom mjerio sam temperaturu na ulazu kod termostata i bila je 88.5 stupnjeva. Znači motor je ipak zagrijan na radnu temperaturu. Budući da je senzor temperature novi (vjerojatno je i stari bio ispravan), računam da centralnoj jedinici šalje ispravan podatak, a isti podatak bi trebao slati i u instrument tablu na pokazivač. Ispada da je problem u samoj instrument tabli, tj u pokazivaču temperature rashladne tekućine.
challenbeen:
Na 4T je 105°C radna temperatura
Na 2T je 88/90°C radna temperatura
mstipcevic:
--- Citat: challenbeen - 14 Ožujak, 2023, 13:24:21 ---Na 4T je 105°C radna temperatura
Na 2T je 88/90°C radna temperatura
--- Kraj citata ---
Kod Beverlyja 350 se ventilator pali na 105 stupnjeva, a gasi na 100, tako da radna ne može nikako biti 105.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju