Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 150 2t 2001g by Challenbeen
challenbeen:
Završio sam semering na kotaču, sad je to to, naravno bio kod lokalnog tokara da mi napravi nabijač semeringa zadnjeg kola, presretan sam sa tom solucijom, i naravno, montirao semering, montirao getribu, zabrtvio sa Locktite 510, ubacio Polini rolice 11,7gr kao i inače, montirao opet i sve ostalo, i evala, ajmo reć da je to to. Čekamo ramu da stigne, dečko ima problema sa pijeskarom, popucalo mu neki T spoj, i sad moramo da čekamo da to riješi.
challenbeen:
Riješeno. 99,90 eura - 2 gume, 2 ventila i 2 montiranja. ja presretan. :laughing7:
challenbeen:
Kao što vidite, danas se bavim samo sitnicama, odnosno dijelovi koji će se sad napraviti, dok rama kasni sa pijeskarenjem, tako i sa farbanjem, pa posli ovo ostaje samo natakniti na skuter, zapravo čak i dobro ide, osim naravno ovih bijelih zamjenskih poklopaca koji su tako loše napravljeni i osjetljivi da je to prestrašno! ove okrugle od zadnjih žmigavaca moraš doslovno probušiti prvo sa 3mm svrdlom i onda zašarafiti šaraf, u suprotnom, samo pukne ...
Prvi puta sam krenuo sa montažom zamjenskih aliexpress prekidača volana (10 eura) i moram reći da nemam ništa protiv njih, ovako na opipavanje su jako dobre kvalitete. Kako će raditi kad se spoju na instalaciju, za sad ne znam. Sa vremenom ćemo da vidimo! Jedino što je drugačije od originalnih prekidača su kopče koje ga držu na mjestu (duple su).
Jedino za sad nemam šarafe koji drže žmigavce i nemam mačje oko sa osvjetljenjem tablice. Ovaj puta možda napravim neku improvizaciju, zakeljim samo mačje oko, a instalaciju od osvjetljenja tablice provučem naprijed i napravim 12V punjač za mobitel pod sjedalom. Još ćemo viditi u kojem će smjeru projekt ići!
Uspješno sam složio i zabrtvio far, posložio njegovu instalaciju, i sad samo treba sve testirati. To ću sve kad stavim instalaciju na šasiju pa ćemo prvo sve isprobavati ...
challenbeen:
Konačno dobio ramu, i naravno sa ramom prvog potencijalnog kupca (brat od dečka koji mi pijeskari) ... hahah kad sam mu pokazao što želim, rekao je da je to to... vidit ćemo još kako će sve napredovati.
Naime, ramu sam odmah ispuhao, oprao sa 2 brake cleanera, i bacio u crveni epoksi primer. 4 sata nakon sam bacio specijalnu bazu i naravno q-refisnish 70-275 lak. nakon 2 sata od pituranja, rama je već spremna za montažu!
Primijetio sam da mi je stup vilice kriv, tako da sam zamjenski iz šteka poslao na daljnju obradu odnosno na pjeskarenje :dontknow:
challenbeen:
Trenutno slažem samo SR, plan ga je što prije osposobiti i staviti u rad. Iako sam mu nabavio centralne nogare, neću ih moći instalirati jer stara šipka zapekla i jednostavno se ne može skinuti ... čak ni sa prešom, Nisam zainteresiran da kidam i da varim od stare rame, ali ako to bude želio novi vlasnik, drage volje će sve dobiti pa nek sam radi. Tako sam nabavio novu bočnu nogaru... Jučer sam stavio blokove na ramu, a danas sam pofarbao prednju vilicu, te sve lagano montirao kako se vidi i na fotkama ... Bočnu nogaru sam uspiješno instalirao, te sam stavio instalaciju. Skužio sam da mi fali jedan naprijed limić koji nosi regler i prednju plastiku prednju, tako da je sad potraga za njime po kući. Ubacio sam novi blatobran, novi filter zraka u airbox te ugradio i karburator. Ostaje sad da krenem na prednju i zadnju kočnicu te sajle gasa i sajlu brzinomjera... ali prije bi volio nać taj limić da ga ugradim, da ne preskačem.. a di san ga posijaao ahhahaha
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju