Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (75/88) > >>

Zmajur:

--- Citat: Poggiali - 17 Ožujak, 2023, 20:53:34 ---koja je tezina rolica?

da nisu mrvu prelagane za bacvica auspuh ?

--- Kraj citata ---
7.2 grama koje dolaze sa Malossi Multivarom. Imam jos 7.5g. Nemam pojma sta bi dobio s njima?

Poggiali:
probaj pa vidi :) Ne znam, mozda se meni samo cini kao da je u okretajima koji bi bili dobri za rezonantan auspuh, ali tvoj bi trebao radit na nizim okretajima...kao da turbo dizel vrtis u crveno, a zapravo ima sut oko 1500 vec i do 3500 ti je dosta... mozda lupam gluposti.. , ovi kaj slazu piaggio vjerojatno bolje znaju. Ja sam na minarelliu sa bacvicom vozio 9 grama, ali prijenosi nisu isti tak da to nista ne znaci.. sve u svemu, mozes se igrati sa rolicama, pa prema svojoj tezini gadjati neki optimum...

ps, za razradu ti je bolje da se masina malo manje vrti, bitnije nego koliko jako si otvorio gas...

Zmajur:
Evo stavio sam 7.5 grama rolice i osjeti se mala razlika. Uzbrdo je malo ljeniji ali zato na ravnome je lakše regulirat penzionersku  vožnju. Recimo da sam prije imao 1,3,4,5 brzinu a sada imam 2,3,4,5...tako nekako. Moram jos testirati svoju kučnu uzbrdicu i onda odlučit. Maximum sto sam dobio je 85km/h po gps-u na duzoj relaciji, više manje uspravna pozicija,120+ kg... :laughing3:

Osim toga, jos jednom sam probao vožnju u tri režima rada...i pregled svječice

Recimo nekih 25-30km/h

Onda 50-55km/h

I zadnje neki maximum 80km/h

Znači sada sam završio ovako:

70cc DR.Evo
Malossi Variomat 7.5g rolice
Dellorto 17.5, igla skroz spuštena, klipic 40, dizna 82
Malossi red sponge
Malossi ( obično ) zvono
Ljubičasti Centralni
Oem Kvačilo
Oem Remen

Jedino sto ga palim sa gasom, bio hladan ili topal.... i s vama vidjet koliko nategnut sajlu pumpe ulja. Sada mi preostaje pregled potrošnje, pa onda vidjet bude li trebalo sto dodatno poštelat....

Zmajur:
I jos jedno pitanjce.... Jel ovo puno ili malo za 70cc

Zmajur:
Molim za mišljenje....
Otkad sam stavio kit, u voznji cca 40h pa na dalje ( znači pri opterečenju ili pri gasu ) pojavljuje mi se iritantan zvuk, nalik na švijukanju zraka kroz kacigu pa cak zvuk sličan ležaju pred kraj..
Toga zvuka nema na nogarama i nema ga kad se pusti gas, bilo to nizbrdo ili uzbrdo,  tako da bi eventualno mogao izbacit ventilator, ležajeve radilice i ležajeve kotača...kao moguči uzrok.
Jeli moguče da taj pištavi zvuk možda proizvodi usis zraka ili nešto drugo?
Hvala .....

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju