Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont
Zmajur:
Propustanja, svijetlo, truba rijeseno. Ulje je pocelo curit prema karburatoru, tako da mi jedino ostaje stelanje smjese i probna voznja....
Zmajur:
Posto mi je ovo prvi put da radim na skuteru, zasigurno nisam vican stelanju. Malo sam se igrao na uho i snimio kratak video. Ako mozete sta cuti, vidjeti.... pa onako odokativno reci jeli to donekle dobro, bilo bi pozeljno.
Jos jednom veliko Hvala...svima koji su me pratili i pomagali.
PS: Jos ga nisam vozio...
aragonY:
Moze mozda jos malo nizi ler gas biti. Ostatak ces vidjeti u voznji kako se ponasa..
Lijepo izgleda, bravo :icon_thumright:
Zmajur:
--- Citat: aragonY - 12 Siječanj, 2023, 17:58:51 ---Moze mozda jos malo nizi ler gas biti. Ostatak ces vidjeti u voznji kako se ponasa..
Lijepo izgleda, bravo :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Da, taj ler me malo kopka, nije bas da ga mogu smanjit. Smjesa mi je sad cca 2 kruga i ne dopusta mi smanjit ler. Dodje do neke granice i poslije toga ne reagira. Ako smanjim smjesu, onda minimum bolje reagira ali losije orima gas i motor stuca. Sto se tice setupa prije - poslije, jedina je razlika sto je prije imao mallosi filter spuzvicu sada original a dizna bijese 64, sada 60. :icon_scratch:
matija84m:
--- Citat: dr.mrgood - 12 Siječanj, 2023, 14:13:01 ---
--- Citat: Zmajur - 11 Siječanj, 2023, 20:31:44 ---
--- Citat: matija84m - 11 Siječanj, 2023, 17:11:06 ---Ako je sve ok. Seraf smjese bi trebao bit 1.5 krug odvinut.
Moze bit ostilacije za 15min simo tamo. Ali nikako 2.5 kruga.
--- Kraj citata ---
Negdje sam pokupio 2.5 kruga i ostalo u glavi. Probat cu krug i pol...pa vidjet. Hvala na informaciji
--- Kraj citata ---
Potpuno netočno i jedno i drugo. Nema štelanja smjese odoka niti ima nekakva idealna vrijednost. Sve od 1-3 kruga je ok. Ovisi o postavkama skutera,dizni, filteru itd.
Znači digne se ler gas onako poprilično, neka se kotač vrti. Zatim se zavrne šaraf smjese skoro do kraja, paziti da se skuter ne ugasi. Polako odvrtati saraf smjese dok ne dobijemo najbrzi rad na leru odnosno "tvrde taktove". Za ovo treba imati dobro uho. Kada smo dobili najbrzi rad (tvrde taktove) spustiti ler gas na normalu. Zatim probati na mjestu kako skuter prima gas i da li odmah spusta gas nakon sto pustimo rucicu gasa.
--- Kraj citata ---
Naravno da je netocno jer seraf se ne stela napamet. Samo sam napomenuo da je u njegovom slucaju 2.5 kruga previse i da ce se lakse nac na 1.5 krug. Ako je sve uredu naravno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju